Nieuws Vlaams Brabant Arbeidszorg biedt nuttig werk

Arbeidszorg biedt nuttig werk

Arbeidszorg biedt nuttig werk

De provincie Vlaams-Brabant geeft dit jaar 353.333 euro subsidies aan 27 arbeidszorginitiatieven. Hierdoor  kunnen 106 medewerkers aan de slag op een arbeidszorgplaats. Arbeidszorg is onbetaald werk op maat voor mensen die niet op de gewone arbeidsmarkt terechtkunnen.

Het gaat om arbeidszorginitiatieven in Aarschot, Bierbeek, Diest, Dilbeek, Galmaarden, Grimbergen, Halle, Herent, Holsbeek, Kortenaken, Lennik, Leuven, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen en Vilvoorde.

“Wie zucht er al eens niet als hij moet gaan werken”, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor Economie en Gelijke Kansen. “Maar een job hebben is ook een luxe. Want die geeft structuur en zin aan een leven, je leert mensen kennen en verwerft er een inkomen mee. Helaas maken kansarmoede, psychische problemen, een arbeidsbeperking of andere omstandigheden een job in het reguliere of beschermde tewerkstellingscircuit niet voor iedereen haalbaar. Arbeidszorg biedt dan een oplossing.”

Door te werken krijgt een arbeidszorgmedewerker opnieuw de kans om regelmaat op te bouwen, vaardigheden en attitudes aan te leren en sociale contacten aan te gaan. Op die manier slagen ook deze mensen erin werk op maat uit te voeren. Voor sommigen betekent arbeidszorg ook een stap verder in een traject naar een betaalde job.

“We steunen deze arbeidszorginitiatieven met subsidies. Jaarlijks zetten we 300.000 euro  in om extra arbeidszorgplaatsen in onze provincie te creëren. Dit jaar doen we er nog een schepje van 53.333 euro bovenop omdat we merken dat de nood aan arbeidszorg erg groot is. Hiermee helpen we 106 personen aan een arbeidszorgplaats”, stelt Florquin.

Maar de provincie Vlaams-Brabant ondersteunt niet alleen met subsidies. Ze organiseert overleg, signaleert pijnpunten aan de Vlaamse overheid en fungeert als schakelniveau tussen beleidsdomeinen en overheden. Arbeidszorg blijft een complexe en versnipperde bevoegdheid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer