Nieuws Vlaams Brabant Bedrijf herleeft op Eurovisiesongfestival

Bedrijf herleeft op Eurovisiesongfestival

Credit: Visual Solutions.

Bedrijf herleeft op Eurovisiesongfestival

HOEILAART – Het team van het Hoeilaartse Visual Solutions staat aan de vooravond van zijn grootste productie ooit: de beeldregie van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Na een jaar van noodgedwongen nagelbijten herleeft de crew op het mega evenement. 

Zaakvoerder Jo Pauly (42) en zijn ploeg zal in opdracht van het Nederlandse Faber Audiovisuals de beeldregie van het Eurovisiesongfestival in de Rotterdamse Ahoy verzorgen. “We werden gecontacteerd door Faber Audiovisuals uit Friesland. Het bedrijf kent ons van onze bijdrage aan de stadiontournee van Marco Borsato. Faber heeft het audiovisuele luik in handen en vertrouwt op onze ervaring om het videogedeelte van de show te coördineren. We zijn de ‘Mediaserver operators’ en maken deel uit van de showcrew”, zegt Pauly.

Te elfder ure huiswaarts 

Vorig jaar werd de crew van Visual Solutions te elfder ure huiswaarts gestuurd na de uitbraak van de coronacrisis: “dat was bijna letterlijk aan de vooravond van het festival. Alle voorbereidingen waren klaar, onze computers waren geprogrammeerd. We zijn dus erg enthousiast om dit nu te mogen realiseren, het is onze eerste grote job in meer dan een jaar. Het is bovendien een hele eer om dit te mogen doen. Het Eurovisiesongfestival is de meest professionele productie waar we tot nog toe aan meewerkten”, zegt Pauly.

Hels tempo 

Pauly en zijn ploeg hadden de afgelopen weken de handen vol met de voorbereidingen en technische testen van de eerste shows die vandaag zullen plaatsvinden. Er wacht Jo Pauly, Kjell Rijntjes, Joao Prates en Chema  Menendez een hels tempo met 4 shows per uitzenddag: “gelukkig hebben we al wat kilometers op de teller om alles tot een goed einde te brengen. We zijn vaste leverancier van Mercedes-Benz wereldwijd en verzorgen shows zoals het Gala van de Gouden K’s”, luidt het nog.

The Powershop 

Hoe schat Pauly de kansen van de Belgische inzending in? “Ik heb Hooverphonic tijdens de repetities al enkele keren aan het werk gezien. Geike is enorm charismatisch, de ploeg rond Hooverphonic is zeer professioneel. De band is volgens mij een goeie outsider”, vertelt hij. “Maar trek die professionaliteit gerust door naar de andere landen, iedereen heeft een topchoreagraaf en regisseur.” Is België met talloze werkkrachten en ondernemingen de “hofleverancier” op Eurovisiesong? “Het klopt dat hier heel wat Belgen aan het werk zijn, maar ook Nederlanders en Duitsers. Het is een mooie kruisbestuiving.” Ook bijvoorbeeld The Powershop uit Tildonk is een van de leveranciers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Zaventem
Leuven

Communicatiebureaus consolideren

LEUVEN/ZAVENTEM - Communicatiebureaus Propaganda (Zaventem), We Are Digital (Leuven) en Cypres (Leuven) gaan structureel samenwerken. Dat kondigen de managementteams van… Lees meer

Aarschot
Aarschot

Bedrijven trekken Vergaderbos in

AARSCHOT - Vergaderbos Demervallei in Langdorp bij Aarschot is een initiatief van het in Brussel gevestigde samenwerkingsplatform Actunited met als… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.