Credit: Vlaio.

Brauzz. wint Sustainable Family Award

LONDERZEEL -Brauzz., de Steenhuffelse producent van ecologische en duurzame huishoudproducten, heeft de Sustainable Family Award gewonnen in de categorie "Innovatie". 

In de wereld van de huishoudproducten is er nog altijd veel wegwerp plastic. Het Steenhuffelse Brauzz. wil hier komaf mee maken door ecologische en duurzame alternatieven (ultrageconcentreerde wasstrips en hervulbare reinigers in poedervorm) aan te bieden.

Hun aanpak blijft niet onopgemerkt. Vorige week werd de innovatieve insteek van Brauzz. nog geprezen tijdens de Sustainable Family Awards, een initiatief van de Sustainable Family. Dit zijn Ellen & Nikolas, en hun twee kinderen Jules & Arthur.

"We zien het als een extra motivatie om ons duurzame verhaal voort te zetten en om de keuze voor een duurzaam product toegankelijk te houden. We vinden het belangrijk dat ons duurzame, plasticvrije product de vanzelfsprekende keuze wordt zonder in te leveren op gebruiksgemak, kosten of gebruikerservaring", lieten de founders Lowie Vercraeye, Ruben Renaer en Manush Barvar weten tijdens de uitreiking van de awards.

Brauzz. werd in 2020 nog de Vlaams-Brabantse Starter van het jaar. Het straffe businessmodel viel in de smaak van de jury.