Nieuws Vlaams Brabant Brouwers uit Vlaams-Brabant zetten hun beste biertje voor

Brouwers uit Vlaams-Brabant zetten hun beste biertje voor

Brouwers uit Vlaams-Brabant zetten hun beste biertje voor

domusLeuven staat dit weekeinde in het teken van het bier. In de Brabanthal vindt het jaarlijkse Zythos Bierfestival plaats. In de stad kan de liefhebber terecht bij Leuven Bierweekend. Brouwers uit Vlaams-Brabant zetten drie dagen lang, van vrijdag tot zondag, hun beste biertje voor.

In het laatste weekend van april is Leuven de bierhoofdstad van België. Tijdens het Zythos Bierfestival kunnen bezoekers ongeveer 500 verschillende bieren proeven. Die worden geproduceerd door honderd verschillende brouwerijen. Daarnaast staan in Leuven bierwandelingen, workshops en bierroutes op het programma.

Het programma begint op vrijdagavond met een festival in het centrum van de stad. Verscheidene hotels bieden verrassende bierarrangementen aan, terwijl veel restaurants heerlijke gerechten met bier serveren. Brouwerij Stella Artois (AB InBev) en de Leuvense huisbrouwerij Domus (foto) zetten hun deuren open voor het grote publiek.

De eeuwenoude Leuvense brouwtraditie van de regio leeft voort in een dertigtal brouwerijen, samen goed voor meer dan 250 streekbieren. Een van hen is brouwerij De Vlier van bio-ingenieur Marc Andries.

Voor proeverijen tijdens de speciale Leuvense biermaand kan je terecht in Hof Ten Dormaal in Tildonk (Haacht), waar vader André Janssens en zijn zonen bier brouwen met hop en gerst van eigen teelt. Recht van het veld naar het glas. Een andere locatie voor speciaalbieren is brouwerij De Kroon in Neerijse (Huldenberg). De familie Delvaux laat ze wat graag proeven in het Brouwhuis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer