Nieuws Vlaams Brabant Chinezen nemen Sylvania over

Chinezen nemen Sylvania over

Chinezen nemen Sylvania over

sylvaniaSylvania Lighting in Tienen komt in handen van het Chinese bedrijf Feilo. De Chinezen nemen tachtig procent van de aandelen over. De lampenfabrikant kwam in moeilijkheden door de recente Europese beslissing om het verbod op halogeenlampen te versnellen.

De Europese Commissie besliste begin oktober om de productie en de verkoop van halogeenlampen in de hele Europese Unie te verbieden vanaf 1 september 2016. Dit soort gloeilamp is slecht voor het milieu en er zijn voldoende alternatieven. Het verbod was gepland voor 2018 maar de Europese Commissie schakelde een versnelling hoger. Dat was slecht nieuws voor Sylvania. De lampenfabrikant uit Tienen moet zijn productielijn herzien. De onvermijdelijke sluiting van de afdeling kost mogelijk zestien jobs.

Feilo Acoustics Company is een dochteronderneming van het staatsbedrijf Inesa uit Shanghai. Het bedrijf is vooral actief op de eigen Chinese markt. Feilo wil ook markten in Europa en Latijns-Amerika gaan aanboren. Het kocht de aandelen van Havells, het huidige Indische moederbedrijf van Sylvania.

De contracten van de 207 werknemers worden gewoon overgenomen. De gevolgen van de overname voor het personeel worden pas duidelijk in het voorjaar van 2016, als Feilo de toekomstplannen ontvouwt. De vakbonden reageren voorzichtig positief. De voorbije jaren verloren ruim tweehonderd werknemers van Sylvania hun baan bij verschillende herstructureringen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.