Nieuws Vlaams Brabant Den Diepen Boomgaard installeert keuken met growfunding

Den Diepen Boomgaard installeert keuken met growfunding

Den Diepen Boomgaard installeert keuken met growfunding

Den Diepen Boomgaard installeert straks een keuken met growfunding. Het sociaal tewerkstellingsbedrijf in Grimbergen vond 250 mensen bereid om geld te schenken om de stap naar de horeca vlotter te doen verlopen. In drie maanden tijd haalde het project ruim 40.000 euro op.

De sociale bioboerderij Den Diepen Boomgaard in Grimbergen wil de doorstroming naar de arbeidsmarkt verbeteren. Om hun mensen de juiste ervaringen te laten opdoen voor de horecasector ontbrak nog een cruciale schakel: een keuken.

Op zoek naar centen kwam Den Diepen Boomgaard terecht bij growfunding. Dat is een Brussels initiatief naar een idee van hogeschool Odisee. Het is vergelijkbaar met crowdfunding maar bij growfunding worden alleen projecten weerhouden in het Brusseles Gewest of de Vlaamse Rand. Vaak gaat het om sociale projecten waarvoor de overheid geen middelen meer wil vrijmaken.

Den Diepen Boomgaard sprak de inwoners uit Grimbergen en omstreken aan om het project mee te financieren. Er was 40.000 euro nodig. “En het is ons gelukt. Ik had nooit gedacht dat we zoveel mensen warm zouden maken”, zegt coördinatrice Sara Heyvaert van de sociale werkplaats.

“Met ons project keuken centraal willen we een professionele keuken, centraal gelegen op ons erf. In deze professionele keuken willen we onze groenten verwerken tot afgewerkte producten zoals soep en kant- en klare gerechten. Zo beperken we ons eigen voedselverlies en creëren we extra arbeidsactiviteiten voor de veertig medewerkers die we tewerkstellen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.