Nieuws Vlaams Brabant EnergyBuilders pakt uit met innovatief batterijopslagsysteem

EnergyBuilders pakt uit met innovatief batterijopslagsysteem

Wim Lefebre, CEO van EnergyBuilders, bij de Tesvolt.

EnergyBuilders pakt uit met innovatief batterijopslagsysteem

STEENOKKERZEEL – Het Melsbroekse EnergyBuilders, een bedrijf dat onder andere actief is in de engineering en de bouw van zonnepanelen-installaties voor bedrijven, is gestart met de installatie en het onderhoud van een innovatief batterijopslagsysteem van Duitse makelij. 

Door de gewijzigde subsidieregels en de afschaffing van de terugdraaiende teller is de markt van de pv-installaties in een vertrouwenscrisis aanbeland. Bedrijven die in deze markt actief zijn, verschoven de focus en gingen meer inzetten op de verkoop van onder andere kleinere thuisbatterijen.

Monitoring 

Bij het Melsbroekse EnergyBuilders volgen ze een andere aanpak, een op langere termijn. “Met de verkoop van de kleinere thuisbatterijen zouden we op korte termijn mooie marges kunnen realiseren maar dat is niet de manier waarop we willen werken”, zegt CEO Wim Lefebre van EnergyBuilders. “Deze kleinere thuisbatterijen zijn niet uitbreidbaar, waardoor de klanten dreigen een nieuwe batterij te moeten kopen wanneer hun energienoden evolueren. Denk maar aan de ingebruikname van een eerste of tweede EV of hybride auto. Bij EnergyBuilders hebben we er in de eerste plaats voor gekozen om PV-installaties met monitoring te ontwikkelen en te installeren. Hiermee helpen we de klanten inzicht te verwerven over onder andere zijn (piek)verbruik en de afgifte van elektriciteit aan het net.”

Innovatief batterijopslagsysteem 

Maar EnergyBuilders gaat nog een stap verder met de uitrol van een innovatief batterijopslagsysteem. Hiervoor werkt de onderneming samen met het Duitse Tesvolt, specialist in duurzame energieopslagsystemen. “Deze thuisbatterij werkt met prismatische lithiumbatterijcellen van Samsung SDI gecombineerd met het  gepatenteerde en gecertificeerde slimme celcontrolesysteem dat zorgt voor superieure prestaties en betrouwbaarheid, zonder compromissen”, zegt Lefebre. 

Uitbreidbaar en lange technische levensduur 

De Tesvolt  is uitbreidbaar op verschillende tijdstippen. “Bovendien biedt de batterij een technische levensduur van ongeveer 30 jaar, wat neerkomt op 6.500 tot 8.000 cycli. Dat is meer dan het dubbele van wat andere systemen aankunnen. Ten slotte is het ook belangrijk te weten dat de gebruiker een actieve sturing kan uitvoeren van zijn energieverbruik”, luidt het.

België en Noord-Frankrijk 

EnergyBuilders is door het Duitse bedrijf gecertificeerd voor de Belgische en Noord-Franse markt en werkt grotendeels voor het B2B-segment (ook leasemaatschappijen). Om de klanten efficiënter verder te helpen bracht EnergyBuilders vorig jaar het magazijn en de burelen onder op een nieuwe locatie langs de Haachtsesteenweg in Melsbroek (Steenokkerzeel).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer