Picture1 Wilfried en Greet willen zich voortaan concentreren op hun restaurant Egelantier. Foto idh

Feestzaal Egelantier gesloopt voor bouw appartementen

HERNE - De zaal Egelantier in het dorpscentrum van Herne, ooit het trefpunt van vele feesten en ontmoetingen, is niet meer. Het gebouw ging deze week tegen de vlakte. Het gelijknamige restaurant blijft wel gewoon bestaan.

Zo’n 35 jaar geleden kochten Wilfried Vierendeel en Greet Kestemont een pand tegenover het gemeentehuis in Herne. Ze sloopten het gebouw en bouwden op die plek hun eigen restaurant Egelantier. Een opvallende keuze, want Wilfried werkte op dat moment als ergotherapeut en Greet als leerkracht. Toen vijf jaar later een loods naast de deur te koop kwam, kochten ze die ook en bouwden die om tot feestzaal Egelantier.

Koffietafel en dansfeest

“We hebben ons restaurant en de feestzaal altijd met veel plezier gecombineerd. Soms hadden we hier ’s morgens een koffietafel en ’s avonds een groot dansfeest. Dat brengt uiteraard de nodige stress met zich mee”, zegt Greet. “We worden er helaas niet jonger op, zodat we beslist hebben om met de feestzaal te stoppen en ons volledig te concentreren op het restaurant."

"Eigenlijk was het plan om na corona de feestzaal niet meer te heropenen maar omdat de vraag zo groot was, hebben we alle uitgestelde feesten toch nog eerst afgewerkt.”

Wilfried en Greet gingen in zee met de bouwfirma BATO uit Schepdaal. Die sloopte de oude feestzaal deze week. Een opvallend gat in het dorpsweefsel toont hoe groot de site eigenlijk is. “Er wordt nu verder opgeruimd en stabiliteitsonderzoek uitgevoerd”, gaat Wilfried verder. “In het voorjaar starten de echte bouwwerken van acht appartementen, een winkelruimte van 72 vierkante meter en een parkeergarage.”

Restaurant blijft open

“In Herne gaan er geruchten dat het restaurant ook dicht zou gaan. Dat is absoluut niet waar. We blijven in restaurant Egelantier trouw op post, ook tijdens de werken naast de deur”, zeggen Wilfried en Greet. “Ook het bekende Kartuizerbier uit Herne blijven we maken en verdelen.”