Nieuws Vlaams Brabant JAVA Foodservice overgenomen door Nederlandse concurrent

JAVA Foodservice overgenomen door Nederlandse concurrent

JAVA Foodservice overgenomen door Nederlandse concurrent

javaSligro Food Group heeft alle aandelen overgenomen van Bejaco en haar dochterondernemingen JAVA en Freshtrans, samen bekend als JAVA Foodservice. Het Nederlandse bedrijf en de onderneming uit Rotselaar hebben afgesproken om geen mededelingen te doen over de hoogte van de koopsom.

JAVA Foodservice behoort tot de top drie op de Belgische foodservicemarkt. Het richt zich specifiek op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en hotelketens. JAVA realiseerde in 2015 een omzet van 129 miljoen euro en stelt 280 voltijdse medewerkers te werk.

Ondanks de overname blijft het management van JAVA Foodservice op de huidige stoel zitten. Erik Veyt en Chris Teugels nemen straks de dagelijkse leiding van het bedrijf waar. Wim Claes (foto), ceo van Bejaco, zal de komende maanden zijn werkzaamheden aan hen overdragen. Hij zal zich vanaf 1 juli volledig richten op de JAVA Coffee Company. Die activiteiten worden van JAVA Foodservice afgesplitst en blijven eigendom van de familie Claes.

“De familie Claes heeft goed nagedacht hoe we de toekomst veilig kunnen stellen en hoe we toch nog tot verdere groei kunnen komen”, zegt Wim Claes. “Dit gebeurt tegen een achtergrond van wijzigende klantenprofielen en verregaande centralisering. De overtuiging groeide dat het optimale scenario om de marktpositie te bestendigen en de werkgelegenheid van de medewerkers te vrijwaren bestond uit de overdracht van de activiteiten van JAVA Foodservice aan Sligro.”

“Maar we kozen ook voor het behoud van de JAVA Coffee Company. Onder familiale leiding, in professioneel partnership met JAVA Foodservice en Sligro. Tegelijk gaat de familie een nieuwe uitdaging aan: het uitbouwen van de JAVA Coffee Company tot referentie op de Belgische koffiemarkt en het ontwikkelen van nieuwe markten, producten en concepten.”

Sligro, met hoofdzetel in Veghel, heeft de ambitie om de komende jaren verder te groeien in haar huidige marktsegmenten in België. Het zal zich met bezorg- en zelfbedieningsactiviteiten richten op de Belgische horecamarkt en de kmo’s in Vlaanderen. JAVA Foodservice zal de start in België ondersteunen. Daaronder vallen activiteiten als inkoop, personeelszaken, ict en financiën.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.