Nieuws Vlaams Brabant Leuvense hotels vangen transitpassagiers op

Leuvense hotels vangen transitpassagiers op

Leuvense hotels vangen transitpassagiers op

theaterhotelDe dertien hotels in Leuven zaten tot woensdag zonder uitzondering vol. Zij vingen samen 315 transitpassagiers op, die na de aanslagen in Zaventem gestrand waren.

De op Brussels Airport in Zaventem gestrande reizigers werden verdeeld over drie opvangcentra in Vlaams-Brabant: de sporthal van Zaventem (250 mensen), de kazerne van Peutie in Vilvoorde (300) en de Brabanthal in Leuven. In dit laatste noodopvangcentrum was plaats gemaakt voor 800 transitpassagiers, maar dat aantal liep vanaf dinsdagavond gaandeweg op tot een kleine duizend.

“Alle hotels in Leuven werden bij de opvang betrokken”, zegt Carl Devlies (CD&V), eerste schepen van de stad Leuven. Sommige hotels pasten hun prijzen aan. De kosten zullen ze allicht verhalen op de luchtvaartmaatschappijen.

taxileuvenDe taximaatschappijen in en rond Leuven kwamen de hele dag aangereden aan de Brabanthal. Een deel van hen bood de diensten gratis aan.

Een zelfde komen en gaan was er van bussen en bestelwagens van  luchtvaartmaatschappijen uit Zaventem. Zeven maatschappijen boden oplossingen voor de gestrande reizigers: Brussels Airlines, United Airlines, Jetair, Delta Air Lines, Ryanair, easyJet en Qatar Airways.

De Brabanthal beschikt zelf over twee cateringbedrijven maar het was uiteindelijk Sodexo dat om 5 uur in de ochtend gecharterd werd. “Wij hebben 850 maaltijden gemaakt”, zegt de Sodexo-coördinatrice. Door de grote aanwezigheid van Indische passagiers moest de cateraar deels overschakelen op vegetarische maaltijden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.