Nieuws Vlaams Brabant Negatief advies voor windmolens in Beersel

Negatief advies voor windmolens in Beersel

Negatief advies voor windmolens in Beersel

Het schepencollege van Beersel geeft een negatief advies voor de bouw van twee nieuwe windmolens langs het kanaal in deelgemeente Lot. Extra turbines zijn overbodig om de simpele reden dat er in de gemeente al genoeg windmolens staan.

Langs het kanaal in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw staan al acht windturbines. Vier daarvan liggen in Beersel. Maar er zijn plannen voor twee bijkomende exemplaren op het terrein van Amacro in Lot.

Het schepencollege van Beersel ziet de plannen niet zitten en heeft een negatief advies geformuleerd wegens de slagschaduw en geluidshinder. Beersel zit met de vier windturbines aan zijn limiet.

Alle adviezen en bezwaarschriften worden overhandigd aan de bestendige deputatie. Het is de provincie die beslist of er al dan niet een milieuvergunning komt voor twee nieuwe windturbines.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.