Nieuws Vlaams-Brabant Ondernemingen tappen talent bij Leuvens HR-techbedrijf

Ondernemingen tappen talent bij Leuvens HR-techbedrijf

CEO Raf Cuyvers.

Ondernemingen tappen talent bij Leuvens HR-techbedrijf

LEUVEN –  Het Leuvense HR-techbedrijf  myCareerCompanion (myCC) wil een ‘compagnon de route’ zijn voor bedrijven en organisaties en jonge talenten. myCC ontwikkelde daartoe een online technologieplatform met een “Talent Scan” en “Talent Tap” die zowel de aard van het talent als de match tussen talent en bedrijf accuraat inschat.

HR-techbedrijf myCareerCompanion heeft intussen een portefeuille opgebouwd van 4.250 hoger opgeleiden (met 0 tot 5 jaar werkervaring) en laatstejaarsstudenten van universiteiten en hogescholen. Hiervoor werkt myCC onder andere samen met 33 academische partners zoals KUL, UA, Ugent, en tal van hogescholen, die zorgen voor een kwalitatieve instroom van hoogopgeleide kandidaten.  Uit deze kwalitatieve instroom kan ‘getapt’ worden door werkgevers.

Talent Tap

“Met de ‘Talent Tap’ van myCC kunnen werkgevers proactief een continue funnel van potentiële werknemers opzetten via de talententapkraan, in casu het digitaal platform myCareerCompanion. Wanneer een kandidaat via algoritmes gematched wordt voor een functie bij een bedrijf, doen de Talent Success managers van myCC een prescreening bij die persoon. Bij interesse van die persoon tot introductie wordt de kandidatuur voorgelegd aan de werkgever die dan kan instemmen met een intakegesprek. “Opmerkelijk is dat 72% van onze geregistreerde kandidaten nu al openstaat voor jobintroducties”, zegt CEO Raf Cuyvers van myCC.

myCareerCompass

Kandidaten namen allen deel aan een persoonlijke screening via het myCareerCompass dat hun profiel, persoonlijkheid, sterktes, en bij te werken skills in kaart zet op basis van wetenschappelijk en academisch onderbouwde algoritmes. Met die inzichten en zelfkennis ontdekken ze welke jobs hen op het lijf zijn geschreven om te kunnen doorvloeien naar de juiste vacature én het juiste bedrijf. Eens geregistreerd, blijven ze tot tegenbericht in de database zitten, en kunnen ze op ieder moment hun interesse in een gematchte jobopportuniteit bevestigen, waarna het betreffende bedrijf hiervan op de hoogte wordt gebracht. myCC vertrekt vanuit het individu en dat het hen alvast bijstuurt in elke fase van hun carrière als een digitaal kompas, met tips voor upskills, een e-learningpakket, introducties bij bedrijven, hoe van zichzelf een permanent sterk merk te maken…

Procuiter

myCareerCompanion is geen recruiter, maar een ‘procruiter’ door proactief aan bedrijven een kwalitatieve en up-to-date talentenvijver te presenteren die hen op elk moment en in real time het juiste talent op een bordje voorschotelt. “Door proactief in te tekenen op de Talent Tap verlies je geen zeeën van tijd meer, en sta je startklaar om die ene ‘topmatch’ te vangen”, luidt het.

Talent Scan

Bedrijven die zelf of via rekruteringskantoren werven, kunnen de instroom van nieuw talent altijd uniform toetsen aan de Talent Scan van myCC. Een Talent Scan van de huidige werknemers geeft de werkgever dan weer een goed inzicht op de carrièreplannen en -drivers van hun werknemers, op de dynamiek van hun interne mobiliteit, op mogelijke aanpassingen van hun bedrijfscultuur. “Als je een talent zowel op vlak van jobinhoud als bedrijfscultuur overtuigt en hij al zijn sterktes bij jou kan inzetten, zal hij langer blijven. Zo rendeert ieders talent maximaal en hou je de uitstroom binnen de perken”, besluit Raf Cuyvers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Walter zoekt 500 medewerkers

SINT-AGATHA-BERCHEM - HR-dienstverlener Randstad Group Belgium, met hoofdkwartier in Sint-Agatha-Berchem, plant tegen het einde van het jaar 500 nieuwe medewerkers… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

8 falingen

HAACHT/LUBBEEK/TIENEN/LEUVEN/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer