Foto: RR

Out Of Office met Pascale De Snijder (Brand Story & BOX32): “In het leven heb je maar een paar echt goede vrienden”

Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Pascale De Snijder, businesscoach bij Brand Story en zaakvoerster van het branding communication agency BOX32 in Elewijt. “Mijn linguine met scampi en venkel, daar lik je gegarandeerd je bord van uit.”

Wat staat er deze zomer bovenaan jouw bucketlist?

“Mijn vriend heeft een buitenverblijf in Gruissan. Daar leerde ik Frankrijk van een heel andere kant kennen. Ik vind er ook de rust om te werken aan een van mijn grote passies, schrijven. Mijn vriend schrijft scenario’s, terwijl ikzelf een thriller aan het afwerken ben. Ik zou dit boek in alle rust nog een paar keer moeten herlezen. We delen samen de passie voor schrijven, elk in een geheel andere stijl. Als het bij ons stil is in huis, wat nochtans niet evident is met mij in de buurt, zijn we beiden aan het lezen of schrijven.”

Als je ‘out of office’ bent, waar hebben we een goede kans om jou aan te treffen?

“In Bonheiden, meer bepaald in mijn atelier waar ik schilder onder de naam P/ART. De allermooiste interieurwinkel van het land Abitare Mooi Wonen gaf me een heel mooie ruimte ter beschikking waar ik mij ten volle kan uitleven. Tevens is Abitare een super fijne klant van mijn Branding Agency BOX32 in Elewijt, bij Zemst. Elke dag ben ik super dankbaar dat ik daar mag schilderen.”

Met welk zelfgemaakt gerecht durf jij je inschrijven voor een kookwedstrijd?

“Mijn linguine met scampi en venkel. Eenvoudig en puur. Zoet, zout en fris. Met deze pasta met scampi en venkel scoor ik altijd. Blussen met een droge vermouth en op het einde wat kerstomaatjes door de pasta draaien. Gegarandeerd likt je je bord uit.”

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

“Voor mijn beste vriendinnen maar zeker ook voor mijn geliefde klanten. Mocht iemand me om 3 uur ‘s nachts nodig hebben, dan zal ik er zijn. Want dan ga ik er ook vanuit dat ze me écht nodig hebben. Als ik dan het luisterend oor mag en kan zijn, graag. Zo werd ik ooit om 2 uur ‘s nachts door een vriendin wakker gebeld en ben ik in alle haast naar Strombeek gereden. Ze was volledig in paniek, zodanig over haar toeren dat ik haar niet kon verstaan. Wat bleek? Er zat een mega grote spin in de kamer en ze durfde niet meer te bewegen. Redder Pascale is dat even gaan oplossen.” (lacht)

Welke dag in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?

“Hier hoef ik geen halve seconde over na te denken. Een dag met mijn mama. Onze laatste BBQ bij mij thuis met beide ouders. Eind 2019 verloor ik mijn mama na een korte ziektestrijd. Amper 68 jaar oud is ze geworden. Jammer genoeg heeft ze niet kunnen genieten van haar welverdiende rust.”

Wie of wat kan jou doen schaterlachen?

“Mijn collega Sabine. Met haar kan ik zo de slappe lach krijgen. We houden beide van droge humor. Zet ons samen en dan krijg je gegarandeerd vonken. We zijn dan werkelijk niet te stoppen. Tranen met tuiten. Het wordt soms zo erg dat we geen mascara meer op hebben als we op onze bestemming aankomen.”

Welke goede eigenschap heb je meegekregen van je ouders?

“Dat je in je leven maar een paar echt goede vrienden hebt.”

Je mag één voorwerp meenemen naar een onbewoond eiland. Welk?

“Een foto van mijn mama. Zo reist ze met mij de wereld rond.”

Wie of wat wordt volgens jou gruwelijk ondergewaardeerd?

“Ondernemer zijn! Nooit wil ik nog wisselen. Maar je moet er wel wilskracht, energie en lef voor hebben, zeker in deze tijd. Een reactie als ‘je hebt hier wel zelf voor gekozen’, krijg je al snel naar je hoofd geslingerd. Een werknemer mag blijkbaar al eens zijn beklag doen over de job of over de baas, maar als ondernemers eens iets zeggen…. Ook de perceptie dat ondernemers per definitie veel centen verdienen, alles kunnen inbrengen wat ze maar eten of aankopen. Van waar komt dat eigenlijk?  Het is toch net iets meer dan een renting car en een mooie oprit.”