Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: 45 Plus breekt arbeidsmarkt open

Starter van de week: 45 Plus breekt arbeidsmarkt open

Starter van de week: 45 Plus breekt arbeidsmarkt open

45plusDat ook ervaren en ondernemende businessprofessionals met een startup kunnen uitpakken, tonen Geert Serneels, Patrick Collignon en Bert Callebaut. Zij zijn de founding fathers van 45 Plus. Met hun initiatief vanuit Kessel-Lo (Leuven) willen zij 45-plussers en bedrijven met elkaar connecteren op de werkvloer.

Zijn 45-plussers  afgeschreven voor de arbeidsmarkt? Die vraagstelling leidde tot de lancering van 45 Plus. “In een snel evoluerende arbeidsmarkt staat flexibiliteit centraal. Maatschappelijke trends zoals disruption, continuous change of leven in een vuca-wereld staan in schril contrast met hoe conservatief en argwanend de arbeidsmarkt vandaag kijkt naar het fenomeen van 45-plus”, zegt managingpartner Geert Serneels. “Dus vonden we het hoog tijd voor een initiatief, via een open gesprek over begeleiding en rekrutering . Voor, door en naar 45-plus.”

Vuca komt neer op een snel veranderende, onzekere, complexe en vage wereld. “In een aantal organisaties lijkt het er vandaag sterk op dat medewerkers die de leeftijd bereiken van 45 jaar op een of andere manier een grens overschrijden.  Het is blijkbaar een scharniermoment in een professionele loopbaan. In mijn eigen omgeving hebben heel wat 45-plussers hun job verloren of het advies gekregen om een andere richting uit te gaan.  Ze lijken allemaal wat van slag: te duur, te oud, weinig flexibel, geen digital native, niet meer mee. Redenen genoeg voor een al dan niet gedwongen exit.”

“Frustratie ten top, een gevoel van onbehagen of discriminatie. Is het niet hoog tijd om hieraan een halt toe te roepen en een positieve benadering uit te werken voor deze groeiende doelgroep? Employability is de boodschap.” Serneels biedt werkgevers concrete tips om hun 45-plussers aan boord te houden. “Voor bedrijven die te kampen hebben met een war for talent of op zoek moeten naar specifieke profielen: durf 45+ te denken in je selectie.” Hij heeft ook aanbevelingen voor recruiters. “Wees bewust van de meerwaarde van 45-plussers en ervaar de positieve return.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.