Foto: rr

Transport & Mobility Leuven neemt intrek in nieuw kantoor aan Diestsesteenweg

Transport & Mobility Leuven (TML), een spin-off van de KU Leuven en al 21 jaar de referentie op vlak transport- en mobiliteitsonderzoek in België en Europa, heeft vrijdag haar nieuwe kantoorgebouw officieel ingehuldigd in aanwezigheid van burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani.

Het bedrijfspand aan de Diestsesteenweg, waar voorheen drukkerij Van der Poorten en uitgeverij Van Halewijck waren gevestigd, heeft een intensieve renovatie achter de rug. Het gebouw, dat plaats biedt aan 40 medewerkers, is omgebouwd tot een “oase van rust” die geschikt is om te werken, een vergadering te organiseren of deelnemers te verwelkomen voor een lezing, TML Talk of workshop.

Kosten nog moeite werden gespaard bij het renovatieproject dat het resultaat is van een samenwerking tussen Transport & Mobility Leuven als opdrachtgever, DMOA architecten uit Heverlee en bouw- en interieurbedrijf Beneens uit Olen.

Duurzaamheid voorop

De site is volledig rolstoeltoegankelijk gemaakt inclusief douche en alle burelen zijn in de hoogte verstelbaar. “Bij de renovatie bleef het concept duurzaamheid geen loos begrip. Drievoudig glas, 81 zonnepanelen met een totaal geïnstalleerd piekvermogen van 33.120 Wp, 10.000 liter regenwaterrecuperatie, automatische LED-verlichting, 8 laadpunten voor e-bikes en speedpedelecs, een fietsenstalling voor 30 fietsen en 2 lucht-water warmtepompen van 8 kW voor verwarming en koeling waarvan één met geïntegreerde boiler voor het sanitair warm water zorgen ervoor dat onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk wordt gehouden”, zegt gedelegeerd bestuurder Griet De Ceuster. “Samen met de uitstekende ligging zorgt dit ervoor dat 99% van de werknemers zich op een duurzame manier verplaatst naar het werk.”

 

Het bedrijfsterrein voorziet niet alleen in een gerenoveerd bedrijfspand voor de activiteiten van Transport & Mobility Leuven. Aan de straatzijde is er een incubatiefaciliteit die startende ondernemingen op het terrein van verkeer- en mobiliteit tijdelijk een betaalbare en kwalitatieve werkplek biedt.

Zo huurt dochteronderneming Rear Window (Telraam) momenteel enkele kantoren in dit bedrijfspand. Op termijn zullen hier nog start-ups bijkomen.