verzekeraars bos Foto: Forest Fwd

Verschillende bedrijven zetten schouders onder natuurpark Ruysbroeckveld

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat extra natuur creëren om zo het speel- en wandelplezier te vergroten, de luchtkwaliteit aan te pakken, en de lokale biodiversiteit te optimaliseren. Een van de natuurprojecten die daarbij grootschalig worden aangepakt, is Ruysbroeckveld, dat een toekomstige natuurpark zal worden, middenin een dichtbevolkte woonwijk in de Vlaamse rand. Onder andere farmareus AstraZeneca en verzekeraars DKV Belgium en ERGO Insurance zetten hun schouders mee onder het project.

“Onze toewijding reikt veel verder dan onze geneesmiddelen”, zegt Keira Driansky, Country President van AstraZeneca BeLux. “We hebben duurzaamheid in elk aspect van onze organisatie geïntegreerd. Een dagelijkse dosis natuur - of het nu een lange boswandeling is of een ontspannen wandeling in een naburig park - is een perfect voorbeeld van een makkelijke én krachtige manier om ons algemene welzijn te verbeteren. Daarom willen we mee aan de kar trekken en realiseren we dit stedelijk natuurpark.”

Lees ook: Bedrijven in Vlaanderen planten steeds vaker vrijwilig bomen: “Een positieve evolutie”

Ook de twee verzekeringskantoren zijn trots om deel te nemen aan het project. “We creëren natuur op een boogscheut van onze eigen kantoren, samen met onze medewerkers, waardoor we het ook tastbaar maken voor hen, en ook sensibiliseren rond duurzaamheid. Meer natuur in de directe leefomgeving betekent sowieso meer ruimte tot ontspanning en beweging, wat kan bijdragen tot een betere gezondheid”, zegt Ruth Verstraete, CEO van DKV Belgium. ​ ​

Lees ook: Bouwgroep plant laatste deel van Shopbos aan

“Het is onze plicht om als verzekeraar maatschappelijke uitdagingen aan te pakken”, vult Sebastian Schmidkte, CEO van ERGO Insurance, aan. “Als verzekeraar moeten we een langetermijnvisie hebben, dus zijn we bewust bezig met de toekomst. Duurzaamheid zit in ons DNA en dus zetten we ons ook in voor lokale milieu- en klimaatbescherming.”
Het aanplanten van het bos gebeurd onder leiding van Forest Fwd, dat er voor zorgde dat de bedrijven hun schouders onder het project zette. Daarnaast wordt het project ook gesteund door het Agentschap Natuur en Bos en de Vlaamse overheid.
Foto: Forest Fwd