Nieuws Vlaams Brabant Werknemers op Cargovil testen fiets voor woon-werkverkeer

Werknemers op Cargovil testen fiets voor woon-werkverkeer

Werknemers op Cargovil testen fiets voor woon-werkverkeer

cargovilBij PMC-Holding en het hoofdkantoor van C&A op de zone van Cargovil in Vilvoorde ruilen vijftig personeelsleden de auto enkele weken voor een elektrische fiets. Hiermee verhuist De Fietstest, de mobiliteitscampagne van de provincie Vlaams-Brabant om meer werknemers op de fiets te krijgen, van het researchpark Haasrode in Leuven naar de regio rond de luchthaven in de Brusselse Noordrand.

Om de verkeersproblematiek in Vlaams-Brabant en de files in het bijzonder een halt toe te roepen wil de provincie meer mensen op de fiets. “Met De Fietstest gaan we werknemers overtuigen om hun wagen in de garage te laten staan en met de fiets te gaan werken. Hopelijk hebben ze dan de smaak te pakken en zullen ze meer hun fiets gebruiken voor het woon-werkverkeer’, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor Mobiliteit.

PMC Holding en het hoofdkantoor van C&A zijn de eerste bedrijven in het arrondissement Halle-Vilvoorde die meedoen. Dehaene overhandigde maandag de eerste dertig fietsen aan het team van PMC-Holding aan de Jean Monnetlaan in Vilvoorde. De werknemers testen hun fietsen de volgende drie weken uit.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.