Jambon ZEE

Al 20.000 internationale havenprofessionals vonden de weg naar Zeebrugge en Antwerpen

ZEEBRUGGE - In aanwezigheid van de minister-president van Vlaanderen vierde APEC Antwerp/Flanders Port Training Center haar 20.000e alumnus. Een ware mijlpaal, 47 jaar na de eerste training. In de loop der jaren is APEC een toonaangevend internationaal opleidingsinstituut voor haven- en maritieme aangelegenheden geworden. Het centrum biedt kortlopende trainingen, maatwerkopleidingen, studiebezoeken en ook professionele  lezingen aan.

 

De kracht van APEC ligt in hun interactieve benadering, waarbij kennis en best practices op dynamische wijze worden uitgewisseld. Deze uitwisselingen vinden vaak plaats in het iconische Havenhuis te Antwerpen, waar deelnemers worden aangemoedigd om te debatteren en te discussiëren, wat de weg vrijmaakt voor innovatieve ideeën. Door een platform te bieden voor deze interacties, speelt APEC een belangrijke rol in het vormgeven van de toekomst van havens wereldwijd.

APEC betrekt zowel experts uit Vlaamse havens als uit universiteiten en de privésector in haar cursussen. Bovendien staan bedrijfsbezoeken en belangrijke havens zoals Antwerpen-Brugge, Gent en Oostende steevast op het programma, wat deelnemers de kans geeft om praktijkervaring op te doen en de nieuwste ontwikkelingen in onze havens van dichtbij mee te maken.

Gemeenschap van alumni

In de afgelopen 47 jaar heeft het opleidingscentrum een levendige alumni-gemeenschap opgebouwd, en dit jaar de kaap van 20.000 deelnemers bereikt. De 20.000ste alumnus, Bruno Januzzi (specialist in regelgeving bij ANTAQ, Brazilië), volgde de training Port Management & Concessions. Aan deze training namen maar liefst 23 deelnemers deel, afkomstig uit Angola, Brazilië, India, Indonesië, Ivoorkust, Libië, Maleisië, Marokko, Mozambique, de Seychellen, Suriname en Vietnam.