Charles-De-Ketelaere-ac-milan-2

Amerikaanse basketgrootheid LeBron James helpt transfer van de Brugse voetballer Charles De Ketelaere mee mogelijk

BRUGGE - Het nieuws werd de voorbije dagen definitief: het Brugse 'wonderkind' Charles De Ketelaere verhuist voor het ronde bedrag van 35 miljoen euro van Club Brugge naar AC Milan. Wat niemand al schreef: in zekere zin ressorteert Charles De Ketelaere met deze stap onder vleugels van niemand minder dan de Amerikaanse basketballegende LeBron James, die zijn nieuwe baas wordt. De fondsen om de overgang te financieren, zijn alvast voor een groot deel afkomstig van de Amerikaanse basketbalster par excellence.  

Van de Amerikaanse supervedette LeBron James is bekend dat hij op zijn 38e al verder denkt dan zijn basketcarrière lang is. De multimiljonair die LeBron James is, wil ook in zijn na carrière uitblinken. Zoals de zaken nu liggen, ziet hij zichzelf voorlopig perfect functioneren als ondernemer-investeerder.

Zo heeft LeBron James een grote vinger in de pap bij voetbalclub AC Milan. Hij is voor een niet nader genoemd bedrag mede aandeelhouder in de rood-zwarte traditierijke club uit Noord-Italië, en dat via zijn eigen inbreng bij het Amerikaanse Redbird Capital dat de eigenaar is van de club. Charles De Ketelaere is dus in zekere zin ook  een werknemer van LeBron James die de transfer naar Noord-Italië mee mogelijk maakte.

De Amerikaan heeft nog wel meer pijlen op zijn boog staan. Zo nam hij recent een participatie in het bekende Duitse fietsenmerk Canyon. Hij investeert 30 miljoen in Canyon. Verder doet de Amerikaanse NBA-vedette gouden zaken met een hele reeks commerciële deals, zoals onder meer bij Nike om er maar één te noemen.