Nieuws West-Vlaanderen Balta Group meet zich een nieuwe naam aan en wordt Belysse

Balta Group meet zich een nieuwe naam aan en wordt Belysse

Balta Group meet zich een nieuwe naam aan en wordt Belysse

WAREGEM – Balta Group, of wat daar van overblijft, verandert zijn naam en identiteit en wordt Belysse. Dat heeft het bedrijf  aangekondigd via een persbericht. In april van dit jaar werd een groot deel van de activiteiten verkocht aan het Britse Victoria.  

Balta Group nv heeft vandaag aangekondigd dat haar bedrijfsnaam zal veranderen in Belysse Group nv. De nieuwe commerciële naam die naar het bedrijf verwijst, wordt Belysse. Dit volgt op de verkoop van de rugs-, residential polypropyleen en non-woven activiteiten van Balta Group, samen met het merk Balta, aan het Britse Victoria op 4 april van dit jaar. De vennootschap zal genoteerd blijven op Euronext als BALTA, tot de nieuwe bedrijfsnaam wordt goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering (momenteel voorzien op 24 oktober 2022).

Blijven gaan

Belysse gaat de markt op als ontwerper en producent van duurzame textielvloerbekledingen voor commerciële en residentiële toepassingen en commercialiseert haar producten die zich voor 90% richten op Noord-Amerika en Europa onder premiummerken Bentley (VS), modulyss, arc edition en ITC (Europa). Belysse, met hoofdzetel in Waregem stelt bijna 1300 mensen tewerk en exploiteert drie productiesites in België (Tielt en Zele) en de Verenigde Staten (Los Angeles). “Met haar oorsprong diep geworteld in de buurt van de Leie rivier, in het hart van de gerenommeerde textielindustrie van Vlaanderen, zal Belysse voortbouwen op haar sterke achtergrond en geschiedenis in zachte vloeren, en premium kwaliteit en design leveren aan klanten over de hele wereld”, luidt het in een officiële mededeling van CEO (en voorzitter van de raad van bestuur) Cyrile Ragoucy (zie foto). “Het bedrijf zal blijven investeren in veerkrachtige groei, met een nog grotere focus op innovatie, duurzaamheid, productieoptimalisatie en flexibelere digitale oplossingen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.