Beaulieu Wielsbeke

Beaulieu geeft een vijfde van de jobs op in Wielsbeke

WIELSBEKE - Beaulieu heeft aangekondigd dat het bijna 100 jobs op de helling zet in zijn fabriek in Wielsbeke, waar er onder meer matten gemaakt worden. Die specifieke divisie wordt zelfs helemaal gestopt. In dezelfde fabriek wordt ook nog tapijt en vinyl gemaakt. De Beaulieu-groep wordt sinds kort opnieuw geleid door Dominiek De Clerck. 

Het textielbedrijf Beaulieu, dat onder meer tapijten en vinyl maakt, wil 95 banen schrappen in de vestiging in Wielsbeke. Het bedrijf stopt met de productie en verkoop van matten en dat zorgt voor 95 jobs minder. Beaulieu laat ook weten dat het geen luxe vinyltegels meer zal maken in ons land, wel nog in het buitenland.

Volgens Beaulieu is er voor beide producten te veel concurrentie uit Azië. Daar worden ze aangeboden aan prijzen waarmee het onmogelijk kan concurreren op een winstgevende manier. In de fabriek in Wielsbeke werken in totaal 450 mensen. Beaulieu benadrukt wel dat de vestiging blijft bestaan. In Wielsbeke werd recent nog fors geïnvesteerd in een nieuwe showroom en kantoren.