Club Brugge Manaert Vincent 19

CEO Vincent Mannaert zet punt achter 12 jaar Club Brugge

BRUGGE - Vincent Mannaert (49) neemt afscheid als CEO bij Club Brugge. Dat staat te gebeuren aan het einde van het huidige voetbalseizoen. Hij zal dan 12 jaar de lijnen hebben uitgezet bij het Brugse voetbalbedrijf.  Onder het bewind van het duo Verhaeghe-Mannaert en hun management groeide Club uit tot marktleider in België waarbij sportieve en economische resultaten hand in hand gingen. Enkel het dossier van een nieuwe thuishaven en de voorgenomen beursgang werden niet voor elkaar gebracht. Club Brugge staat officieel nog altijd te koop.

Vincent Mannaert kan sportief gezien terugkijken op een meer dan geslaagde periode: 5 keer landskampioen, 4 keer vice-landskampioen, 1 keer de Beker van België en 4 keer de Supercup. Club speelde ook 6 keer de groepsfase van de Champions League waarin het dit voorjaar voor het eerst in de geschiedenis van de club ook uitkwam in de 1/8e finale van de grootste Europese competitie.

Ook zakelijk boerde het blauw-zwarte voetbalbedrijf goed. In 12 jaar Club Brugge steeg het eigen vermogen met 68 miljoen tot een totaal van 81.6 miljoen euro. 9 seizoenen op rij werd het boekjaar afgesloten met een positieve balans en dus winst gemaakt terwijl de sportieve resultaten navenant waren. Met de bouw van een state-of-the-art basecamp in Knokke-Heist en de oprichting van een succesvolle jeugd- en vrouwenvoetbalwerking werd ook ingezet op de toekomst.

Een absolute eer

Vincent Mannaert zei op een  persconferentie dat de voorbije 12 jaar zonder meer de meest intensieve jaren uit zijn leven waren.  "Het was een absolute eer om, samen met Bart, deze prachtige Club, dé Club, te mogen leiden en opnieuw te helpen groeien tot haar volledige potentieel", aldus de uittredende CEO. "Ik heb in die jaren onvergetelijke momenten meegemaakt, samen met vele collega’s waarvan er sommigen echte vrienden geworden zijn. Ik heb lang en grondig nagedacht vooraleer deze beslissing te nemen. Ik blijf als aandeelhouder betrokken bij blauw-zwart maar als CEO geef ik de fakkel door en is de tijd gekomen voor andere uitdagingen.”

Klaar voor de opvolging

De relatie tussen CEO Vincent Mannaert en voorzitter Bart Verhaeghe waren al die tijd erg goed. Alleen kwamen daar de laatste jaren wat barstjes in. Verhaeghe zelf zalft. "Ik ben Vincent bijzonder dankbaar voor wat hij voor Club betekend heeft en ben fier dat ik hem mijn vriend kan noemen", aldus de voorzitter in een reactie. "Ik ben blij dat hij als aandeelhouder betrokken zal blijven bij Club. Deze organisatie is inmiddels sterk genoeg om niet afhankelijk te zijn van individuen. We hebben heel veel talentvolle, bekwame en zeer gedreven medewerkers op alle niveaus. Ik neem nu de tijd om, samen met mijn Raad van Bestuur, een geschikte opvolger te vinden zodat Club verder kan blijven groeien en succesvol zijn.”