Dumolin Christian mei 24

Christian Dumolin verzekert de toekomst van zijn Koramic Investments

KORTRIJK -  Terwijl een nieuwe hoofdzetel voor de Koramic Investment Group op Kapel ter Bede in de stijgers staat, maakt de Kortrijkse topinvesteerder Christian Dumolin ook werk van de versterking van zijn omringend management- en bestuursteam, met zelfs de benoeming van een co-CEO. "Ik ben gelukkig dat de toekomst van de groep voor de komende generaties verzekerd is door de oprichting van een Executive Committee, de benoeming van Olaf Sterkenburg als co-CEO en die van Hilde Famaey als lid van de raad van bestuur van Koramic Investments", aldus Christian Dumolin.

Naar aanleiding van de wijziging van de Koramic Groep van een industriële holdingmaatschappij naar een family office (zie eerdere berichtgeving van Made in West-Vlaanderen) werd besloten om een aantal aanpassingen aan te brengen aan de structuur van het management van Koramic Investments. Er wordt met name een executive committee opgericht met Christian Dumolin als voorzitter, en verder Olaf Sterkenburg, Hilde Famaey en Stéphane Vlaemminck (CFO).

Nieuwe functie als co-CEO

Olaf Sterkenburg wordt ook benoemd als co-CEO en zal deze functie opnemen samen met Christian Dumolin. Olaf is 50 jaar, werkt al een vijftal jaar binnen de Koramic Groep en is ondervoorzitter van de raad van bestuur van Koramic Investments.
Sterkenburg heeft aan referneties op zijn cv bepaald geen gebrek. Hij heeft bestuurskunde en organizational science gestudeerd in Nederland en heeft bijkomende opleidingen gevolgd bij IMD (Zwitserland), INSEAD (Frankrijk), Londen Business School (UK) en Harvard Business School (USA).
Hilde Famaey van haar kant wordt ook benoemd als bestuurder van Koramic Investments.

Prettige samenwerking

"Ik heb sinds vele jaren op een prettige en constructieve manier kunnen samenwerken met Hilde, Stéphane en Olaf", aldus de commentaar van Christian Dumolin zelf. "Ik heb hun professionalisme, hun menselijke waarden en hun loyaliteit aan ons bedrijf, haar medewerkers en tot slot mijn familie sterk leren appreciëren. Ik hoop dat ik nog vele jaren, weliswaar met wat meer afstand, met hen zal kunnen blijven samenwerken en er zo kan voor zorgen dat de Koramic groep zich verder blijft versterken en uitbouwen."

Indrukwekkende cijfers

Koramic Investments is de moedermaatschappij van de Koramic Groep, een single family office met zetel in Kortrijk. Christian Dumolin kan indrukwekkende cijfers voorleggen.

Hij tekent met zijn groep voor een eigen vermogen van circa 700 miljoen euro en heeft meer dan 1 miljard euro aan assets beheert onder verschillende vormen. Dit gebeurt via strategische participaties (meerderheidsparticipaties in vennootschappen die ruim 5.000 mensen tewerkstellen in meer dan 15 landen), via private equity, real estate of investeringen in capital markets.