De Clerck Dominiek

Dominiek De Clerck hanteert voortaan de voorzittershamer bij Beaulieu

WAREGEM - Beaulieu International Group (B.I.G.) heeft zijn raad van bestuur grondig herschikt. Vier van de zeven zitjes worden nu ingenomen door de familie De Clerck, die ook hoofdaandeelhouder is. Dominiek De Clerck, jongste zoon van de legendarische Roger De Clerck, zal voortaan het hoogste bestuursorgaan leiden als voorzitter. Het is de derde maal op twee jaar tijd dat B.I.G. van voorzitter wisselt.

Beaulieu International Group (B.I.G.) heeft zich de laatste jaren intensief voorbereid op een snel veranderende omgeving, zo wordt gesteld in een persbericht. "Nu de strategische richting en de hefbomen voor succes duidelijk zijn, hebben Bart Deconinck, voorzitter van de raad van bestuur, en Peter Vandekerckhove, bestuurder, beslist om de raad van bestuur van B.I.G. te verlaten en zich te concentreren op andere mandaten en persoonlijke doelstellingen."

Dominiek De Clerck werd inmiddels benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur en dit als vertegenwoordiger van de familie. "Met de benoeming van Dominiek De Clerck stuurt de familie een sterk signaal uit van een gedeelde aandeelhoudersvisie voor de groep", zo luidt de boodschap nog. "De aandeelhouders onderschrijven onze transformatie naar een service- en oplossingsgericht bedrijf dat door innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap waarde wil toevoegen voor al zijn stakeholders."

Naast de 4 bestuurders die de familiale aandeelhouders vertegenwoordigen (Dirk Dees, Caroline De Clerck, Luc De Clerck), zijn er nog 3 onafhankelijke bestuurders (Johan Lambrecht, Barbara De Saedeleer, Jan Vander Stichele).

foto: Het Nieuwsblad/Mediahuis