Nieuws West-Vlaanderen Felix Van de Maele stuwt zijn bedrijf Collibra naar de nummer één positie bij de Belgische techbedrijven

Felix Van de Maele stuwt zijn bedrijf Collibra naar de nummer één positie bij de Belgische techbedrijven

Felix Van de Maele stuwt zijn bedrijf Collibra naar de nummer één positie bij de Belgische techbedrijven

OOSTENDE – Oostendenaar Felix Van de Maele staat voor een nieuwe kapitaalronde bij Collibra, dat in 2008 boven de doopvont werd gehouden en vooral vanuit de VS opereert. Bijzonder sterke investeerders, zoals Sofina van de familie Boël, en het Amerikaanse fonds Sequoia, zouden op het punt staan om vers kapitaal aan te dragen ter waarde van 165 miljoen dollar. Ook de bestaande aandeelhouders waaronder zelfs ene Mark Zuckerberg zou via Iconiq Capital de kapitaalsverhoging mee onderschrijven. 

In totaal heeft Collibra sinds zijn debuut al 595,5 miljoen dollar aan kapitaal binnengehaald. De nieuwe waarde van Collibra wordt nu geschat op 5 miljard dollar ( 4,3 miljard euro). Het nieuws over de nakende kapitaalverhoging is afkomstig van De Tijd. Als de kapitaalsronde tot een goed einde wordt gebracht, zou Collibra meteen ook de nummer één worden van de Belgische techscène. De familie Boël was eerder al aan boord maar verhoogt nu dus zijn aandeel.

Collibra doet aan datamining voor bedrijven, een exponentiële sector. In de praktijk gaat het om een ingenieus online platform waarmee bedrijven aan de slag kunnen om hun datastromen beter te analyseren. De jonge West-Vlaamse ondernemer Felix Van de Maele werd de voorbije jaren steevast genomineerd in de voorronde van ‘Manager van het Jaar’. Met Collibra rijdt hij een indrukwekkend groeiparcours.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.