Herbert Vincent

Kortrijkzaan Vincent Herbert mag burgerketen van F1-rijder Lewis Hamilton helpen aansturen

KORTRIJK - Vincent Herbert, de Kortrijkzaan die 17 jaar de bakkerijketen Le Pain Quotidien leidde, gaat aan de slag bij Neat Burger. Dat is de veganburgerketen waarachter onder anderen de formule 1-rijder Lewis Hamilton zit. Straks komt ook Leonardo DiCaprio aan boord als co-aandeelhouder.

Het nieuws is afkomstig van de krant De Tijd en wordt bevestigd. Kortrijkzaan Vincent Herbert zette de Belgische bakkerijketen Le Pain Quotidien wereldwijd op de kaart. Het succes van Le Pain Quotidien wekte in 2013 de interesse van de Amerikaanse koffieketen Starbucks, maar dat ging toen niet door. Toen Herbert in 2018 weg ging bij Le Pain Quotidien, telde de keten meer dan 250 vestigingen in 21 landen. Eind 2019 nam hij het roer weer over bij Le Pain Quotidien, tot de grondige herstructurering van midden 2020.

Neat Burger, Brits aan de basis, is een startende zaak. Het bedrijf opende een tijdelijk restaurant in New York, maar wil snel naar 14 restaurants gaan. Herbert is een ervaren manager. Hij werkte onder meer als trader op Wall Street in dienst van de vroegere Bank Brussel Lambert (nu ING België). De Kortrijkzaan krijgt nu de verantwoordelijkheid voor de  uitbouw van de veganburgerketen. Officieel wordt hij de topman van de  Amerikaanse tak van Neat Burger.
Neat Burger is in deze fase bezig aan een kapitaalronde om de groei te stutten. Leonardo DiCaprio is alvast nu reeds met eigen geld ingestapt vor een niet nader genoemd bedrag.