Matexi Olivier Lambrecht

Olivier Lambrecht volgt Gaëtan Hannecart op als nieuwe CEO bij Matexi

WAREGEM - Op 5 mei 2021 (dag van de algemene vergadering) wordt Olivier Lambrecht (51) de nieuwe CEO van Matexi. Lambrecht geniet ruime erkenning voor zijn managementvaardigheden en heeft internationale ervaring in de vastgoedsector. Gaëtan Hannecart blijft actief als aandeelhouder, bestuurder en voorzitter van het investeringscomité van Matexi en zal zich nog meer toeleggen op zijn rol als inspirator van de visie en de strategie, waarin buurten centraal staan, evenals op de verdere geografische expansie van de onderneming.

Met Hannecart vertrekt een monument bij Matexi. Hij is er actief sinds 1994. Op dat moment bestond de activiteit van de onderneming voornamelijk uit verkavelingen en sleutel-op-de-deur woningen. De Matexi-organisatie telde op dat moment 30 mensen en realiseerde een omzet van 20 miljoen euro. Zesentwintig jaar later mag Matexi zich de Belgische marktleider in buurtontwikkeling noemen. In 2020 verkocht de buurtontwikkelaar 1.605 woningen, appartementen en bouwgronden - een nieuw record - en leverde het 1.205 woningen en flats op. Met 325 hoogopgeleide professionals werkt Matexi momenteel aan de ontwikkeling van 429 buurten in België, Luxemburg en Polen, realiseert het een omzet van zo'n 400 miljoen euro en verschaft het tewerkstelling aan nog eens 3.000 indirecte arbeidskrachten.

"Matexi is een financieel sterk bedrijf, met een stabiel familiaal aandeelhouderschap, een hoog aangeschreven raad van bestuur en een zeer competent en slagkrachtig team", aldus Hannecart. "Met Matexi dragen we bij tot de belangrijke maatschappelijke uitdaging om iedereen een warme thuis te bieden, in een aangename buurt met voldoende groen en voorzieningen. De familiale aandeelhouders, de raad van bestuur en ikzelf zijn meer dan ooit ambitieus voor Matexi en wensen op de ingeslagen weg versneld door te gaan. Daarom vinden we het belangrijk om Matexi verder te versterken met een zeer ervaren manager, die mijn rol van CEO zal overnemen. Dit moet mij toelaten om mij nog meer toe te leggen op de visie en de strategie van de onderneming.”

 

Ervaren manager

Olivier Lambrecht begon zijn carrière in 1993 bij Accenture. In 2005 stapte hij over naar AB InBev waar hij verschillende functies bekleedde op corporate en regionaal niveau, vooral in HR en organisatie functies. In 2015 stapte hij over naar The Kraft Heinz Company als vice-president People & IT, en de laatste drie jaar was hij op groepsniveau HR-manager en transformation officer bij Emaar, het grootste vastgoedbedrijf in Dubai, actief in community development, winkelcentra, hospitality en entertainment in het Midden-Oosten en Azië.

"Olivier heeft 25 jaar ervaring in consulting, in de FMCG-sector en de vastgoedsector, waarvan 10 jaar internationale ervaring in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten", aldus Gaëtan Hannecart. "Ik verheug mij erop de operationele leiding van Matexi toe te vertrouwen aan iemand met de professionele en menselijke kwaliteiten als Olivier."

In de komende weken zullen Hannecart en Lambrecht samen de overdracht voorbereiden, teneinde een vlotte overgang van het CEO-schap op 5 mei te organiseren.