Vandebulcke Chocolatier

Pralines van Chocolatier Vandenbulcke krijgen etiket ‘West-Vlaams streekproduct’

KORTRIJK - Het is niet alledaags als je het label 'West-Vlaams streekproduct' verkrijgt. Het etiket staat synoniem voor een uitzonderlijk kwalitatief aanbod van eigen (West-Vlaamse) bodem. De Kortrijkse chocolatier Jelle Vandenbulcke mag voor twee van zijn pralines het label toevoegen. De beide chocoladeproducten van eigen makelij zijn sterk gelinkt met de Leiestreek. Chocolatier Vandenbulcke is een echt familiebedrijf met ruim zeven decennia op de teller.

Twee pralines van Chocolatier Vandenbulcke uit Kortrijk dragen vanaf nu het label van West-Vlaams streekproduct. De gekende Paardenkoppraline en de Cortryck praline zijn al sinds jaar en dag geliefd in de Leiestreek. Voortaan zijn ze dus ook officieel erkend als 100% streekproduct. De beide pralines hebben een sterke link met de regio. De vele paardenkoersen inspireerden de chocolatiers uit de streek die zich gingen specialiseren in de paardenkoppraline. Ze gebruikten een standaard moule van een paardenkop, vulden die met hazelnootpraliné en voegden een krokante toets toe. Iedere chocolatier legt zijn nuances daarbij anders. Op de unieke Cortryck praline schitteren de Broeltorens, de iconische middeleeuwse torens uit de thuisstad van Chocolatier Vandenbulcke. De praline is gemaakt met hazelnootpraliné, gepofte rijst en is gehuld in fondant- of melkchocolade. Consumenten die de pralines van Vandenbulcke willen proeven, kunnen een bezoek brengen aan hun bedrijfswinkel.

Chocolatier Vandenbulcke is erg trots op zijn twee streekproducten. “We staan volledig achter het 100% West-Vlaams initiatief want de mooie producten van eigen bodem verdienen meer aandacht”, zegt CEO Jelle Vandenbulcke. “De ambacht van chocolatier ligt ons ook nauw aan het hart. We zijn een familiebedrijf, geboren en getogen in de streek, met familierecepten die al meer dan 71 jaar gebruikt worden. Vandaag maken we nog steeds onze authentieke pralines en nieuwe creaties met dezelfde passie maar op industrieel niveau. Zo kunnen we onze pralines verdelen op grotere schaal.”