Roularta-Xavier_Bouckaert_Lithomaninvestering_1-scaled-1

Roularta loopt in de kijker met zijn HR-beleid

ROESELARE - Het beursgenoteerde West-Vlaamse bedrijf Roularta Media Group mag zich de achtste meest aantrekkelijke werkgever van België noemen. Dat blijkt althans uit het Employer Brand Research 2024-rapport van HR-dienstverlener Randstad. Het Roeselaarse mediabedrijf duikt in een jaar tijd van de 52ste plaats recht de top tien binnen. Het is meteen ook het hoogst genoteerde West-Vlaamse bedrijf op deze prestigieuze ranking. 

Roularta Media Group is een van de vier sterkste stijgers in de ranking. Het mediabedrijf schoot maar liefst 44 plaatsen omhoog: van plaats 52 in 2023 naar plaats acht in 2024. Een verklaring hiervoor ligt in de doorgedreven corporate communicatie en de vele inspanningen rond welzijn, duurzaamheid, ontwikkeling en positieve bedrijfscultuur, zo zegt het bedrijf zelf.

“Roularta zet al lang in op medewerkerstevredenheid, duurzaamheid en strategische innovatie, maar die interne realiteit was buitenaf onvoldoende merkbaar”, zei Nele Baeyens, directeur corporate & marketing in KW. “De externe perceptie van ons bedrijf raakte achterhaald. Nu maken we een ferme inhaalbeweging.”

Bij Roularta werkten er begin deze eeuw nog meer dan 3.000 mensen. Nu is dat cijfer gekrompen tot 1.300. CEO Xavier Bouckaert (foto, archief) verklaarde zich in KW 'apetrotst' met de erkenning van Randstad.