Savaco kantoor Ieper (7)

Savaco neemt intrek in het vroegere Lernout & Hauspie-gebouw

IEPER - Recent nam een deel van het Savaco-team zijn intrek in een nieuw kantoor in het bedrijventerrein Ter Waarde in Ieper. Deze nieuwe locatie vervangt het Savaco-kantoor in Poperinge. Met dit nieuwe kantoor in het bekende L&H-gebouw wil Savaco de bereikbaarheid verhogen in de Westhoek. Savaco staat bekend als ICT-consultant van hoog niveau. Naast het hoofdkwartier in Kortrijk telt Savaco vandaag al kantoren op vijf locaties in Vlaanderen. Er zijn kantoren in Gent, Drongen, Zandhoven, Leuven, en sinds kort dus ook in Ieper.

 

In Ieper houdt Savaco kantoor in een modern kantoorgebouw in bedrijventerrein Ter Waarde. Deze nieuwe locatie vervangt het kantoor in Poperinge.

Toen Savaco in 2020 de Poperingse IT-speler IT-Care overnam, werd het kantoor van IT-Care in Poperinge behouden. Het werd de uitvalsbasis voor het team van Savaco One, dat specifieke oplossingen biedt voor de kleinere kmo's. "Maar we wilden in de Westhoek onze bereikbaarheid nog verhogen", vertelt COO Louis Sabbe, "Nu zijn we centraler aanwezig in de Westhoek en wordt het kantoor vlotter bereikbaar voor collega's uit andere delen van West-Vlaanderen. Zij hoeven vandaag minder pendelkilometers af te leggen van en naar kantoor, een plus voor de duurzaamheid ook. Het nieuwe kantoor voldoet ook veel meer aan de hedendaagse vereisten inzake isolatie en energieverbruik, en er is ook gedacht aan ergonomie - zeg maar het comfort - van de medewerkers."

Het nieuwe kantoor werd eind maart in gebruik genomen én goed bevonden. “Bovendien hopen we op die manier ook nieuwe medewerkers aan te trekken uit de streek”, aldus nog Louis Sabbe.