TVH Universalis Technicalis – finale

TVH in zee met weervrouw Jacotte Brokken

WAREGEM - Met de steun van de Vlaamse overheid organiseerde onderdelenspecialist TVH zijn eerste editie van TVH Universalis Technicalis – een afvalrace naar het succesvolle tv-format van Homo Universalis -  maar met een focus op techniek. Ruim 730 studenten uit 13 TSO- of BSO-scholen schreven zich in voor dit technisch spel. De voorbije dagen vond in het TVH-hoofdkantoor The Hub in Waregem de grote finale plaats, onder begeleiding van weervrouw Jacotte Brokken. 

De centrale vraag bij TVH Technicalis Universalis: wie bewijst zich als technische allrounder? Studenten namen het eerst tegen elkaar op in een online voorronde met logische redeneerproeven. Het resultaat: 32 finalisten, met vertegenwoordigers van elke deelnemende school. De finale werd een intense strijd tussen de beste technische talenten. Finalisten werden uitgedaagd via praktische proeven, zorgvuldig ontworpen om hun technische vaardigheden en het probleemoplossend vermogen te testen.”

“Met weervrouw Jacotte Brokken als special guest en facilitator kwam alles samen tot een vlot en charmant geheel", aldus Koen Mathys, talentmanager bij TVH. "Ook dank aan Rik Hostyn, coördinator bij de Vlaamse STEM Olympiade, voor het ontwerpen van alle proeven.”

Ook aanwezig was de familie Thermote, de oprichters van TVH, om de finalisten aan te moedigen. De fiere winnaar was Robbe Ghysel uit het VTI van Deinze.

Een gouden combinatie

TVH zet wel vaker zijn schouders onder een techniekgericht initiatief. Zegt Koen Mathys: “Bij TVH zijn mensen met technische skills essentieel. Bovendien is er een schaarste op de arbeidsmarkt voor die profielen. Met initiatieven zoals dit willen we technische richtingen meer aandacht geven en een passie voor techniek al van jongs af aan aanwakkeren. Op dit moment zijn een paar honderd technische profielen aan het werk bij TVH. Denk aan manufacturers, technical advisors/purchasers of electronic technicians. Maar TVH blijft groeien, en we zoeken altijd nieuw talent. Mensen met kennis van electronica, mechanica, enzovoort. Maar vooral mensen met veel goesting. Want dankzij onze interne trainingen zijn er veel mogelijkheden. Momenteel hebben we 30 technische vacatures. Dus klop gerust aan.”