Vandelanotte 24

Vandelanotte neemt vertrekpremie officieel op in zijn HR-beleid

KORTRIJK - Bij accountancy- en auditkantoor Vandelanotte maakt de vertrekpremie voortaan integraal deel uit van het rekruteringsproces en hr-beleid. Deze beslissing volgt nadat het bedrijf in 2022 voor het eerst een campagne lanceerde waarbij medewerkers een premie ontvingen wanneer ze binnen de drie maanden ontslag namen. Overtuigd van de filosofie ‘als je bij ons komt werken, hebben we er alle vertrouwen in dat je ook lang aan boord wil blijven’, neemt Vandelanotte nu officieel de vertrekpremie op als clausule in nieuwe contracten.

In april 2022 lanceerde accountancy- en auditkantoor Vandelanotte een campagne waarbij nieuwe medewerkers tot 7.500 euro betaald werden om ontslag te nemen. Die vertrekpremie kan je het best vergelijken met een tevredenheidsgarantie. Ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug.

Vandelanotte lanceerde de campagne met robuust vertrouwen in de bedrijfscultuur en vanuit de overtuiging dat nieuwkomers het naar hun zin hebben.

82 nieuwkomers

Die aanname werd het afgelopen jaar bevestigd. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt en de war for talent, verwelkomde het bedrijf, sinds de lancering van de campagne, maar liefst 212 nieuwe medewerkers.

Een periode van stevige groei brengt de teller vandaag op 620 medewerkers. Van de nieuwe aanwervingen voldeden 82 medewerkers aan de voorwaarden van de vertrekpremie. “Ondanks het aantrekkelijke bedrag van de vertrekpremie hebben we tot nu toe nog maar twee medewerkers moeten uitbetalen, de anderen kiezen duidelijk bewust voor onze bedrijfscultuur en waarden”, zegt CEO Nikolas Vandelanotte.

Recht op shortski

Vandelanotte voert zo een nieuwe procedure in waarbij een budget van 1.500 euro deels naar een algemeen teambuildingbudget gaat waarmee teams een activiteit kunnen inplannen. De rest van het budget gaat naar een gezamenlijke pot die bedoeld is voor een shortski waar alle medewerkers in het voorjaar van 2025 aan kunnen deelnemen.