Nieuws West-Vlaanderen Wevelgem Airport zoekt privé partner voor exploitatie

Wevelgem Airport zoekt privé partner voor exploitatie

Wevelgem Airport zoekt privé partner voor exploitatie

WEVELGEM – De drie beheerders van de luchthaven van Wevelgem – de intercommunale ILKW, de POM West-Vlaanderen en het Vlaams Gewest – hebben laten weten dat ze op zoek zijn naar een privé partner voor de exploitatie van de regionale luchthaven. Gegadigden kunnen zich melden tot 28 oktober van dit jaar. 

Volgens het huidige bestuur van de luchthaven zou er nu al sprake zijn van duidelijke interesse. Namen worden niet vrij gegeven. De Vlaamse overheid vindt dat de infrastructuur van de regionale luchthavens best in eigen handen kan blijven. Maar wat de dagelijkse exploitatie betreft, kan een privé-partner best de bakens verzetten. Dat is nu al zo in Oostende.

De regionale luchthaven van Wevelgem kreeg de voorbije jaren alvast een grondige opwaardering van zijn infrastructuur, iets wat dringend noodzakelijk was om het gewenste standaard inzake luchtverkeer te handhaven. De luchthaven van Wevelgem-Kortrijk staat bekend voor zijn zakenvluchten. Onder meer Paul Gheysens (Ghelamco) is er klant en maakt veelvuldig gebruik van de installaties.

Het huidige bestuur herhaalt dat het de bedoeling is om ook in de toekomst maximaal in te zetten op zakenvluchten. Lijnvluchten, chartervluchten of cargovluchten worden geenszins als prioritair bestempeld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brecht, Kortrijk
Brecht

Vandelanotte opent zijn tiende kantoor

KORTRIJK - Accountancy- en auditkantoor Vandelanotte bundelt de krachten met het accountantskantoor A&B-Kantoor uit Brecht. Dankzij de samenwerking bouwt Vandelanotte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.