Jurgen Fore

Wielermanager Patrick Lefevere stoomt zijn opvolger klaar

WEVELGEM - Wielermanager Patrick Lefevere heeft als wielermanager behoorlijk wat geschiedenis geschreven. Nu hij 68 is acht hij de tijd rijp om ook aan de opvolging te denken. Met topconultant Jürgen Foré heeft hij the right man on the right place. 

Oost-Vlaming (Eeklo) Jürgen Fore is 53 en kent het wielermilieu ook al sinds jaar en dag. Binnen het team van Quick-Step krijgt hij vanaf volgend jaar uitgebreide bevoegdheden. Zo uitgebreid dat het duidelijk is dat Lefevere in de zoon van gewezen profwielrenner Noël Foré (ooit winnaar van de Ronde van Vlaanderen en van Parijs-Roubaix) zijn ideale opvolger ziet, zo melden de kranten van het Mediahuis. Foré tekende in deze fase voor drie jaar bij Quick-Step. Officieel krijgt hij de titel van COO. Patrick Lefevere zal dan 70 zijn, Foré zelf midden de 50.

Naast zijn uitmuntende kennis van het 'wielercircus', kan Foré bogen op nog andere referenties. Hij heet zeer punctueel en zachtaardig te zijn, zo zeggen mensen die hem kennen. Daarnaast is er nog zijn mooi professioneel parcours. Nu werkt hij nog bij Deloitte als adviseur 'Mergers & Acquisitions', waar hij zijn laatste weken vol maakt. Eerder was hij aan de slag bij onder meer Ernst & Young, Accenture of zijn eigen advieskantoor Möbius.

foto: Het Nieuwsblad/Mediahuis