Dehaeck Baas over hobby

WTV en Focus portretteren West-Vlaamse ondernemers ‘anders bekeken’

ROESELARE - Voor het tweede jaar op rij schenken de regionale tv-zenders WTV en Focus aandacht aan ondernemers, die geportretteerd worden via hun passie voor de een of de andere hobby. Dat leidt tot mooie en vaak verrassende tv. De reeks van zes is een realisatie van Bruno Lambert, die later dit jaar (vanaf april) nog een serie brengt over West-Vlaamse ondernemers die in de VS actief zijn onder noemer 'Thuis in Amerika'.   

Vanaf komende vrijdag gaat het tweede seizoen van 'Baas over Hobby ' op antenne. Elke vrijdagavond zijn de  reportages te zien in de vaste loop. Dit maal komen zes ondernemers om beurten in beeld.

De reeks 'Baas over Hobby' wordt geopend met niemand minder dan Pieterjan Bouten (Showpad). Met klanten als Coca-Cola en Atlas Copco denkt en onderneemt Bruggeling Pieterjan Bouten internationaal. In korte tijd werd de software van Showpad de norm in salesmiddens. De sportieve CEO zal te zien zijn in een mountainbike tochtje door de Vlaamse Ardennen.

Dan volgt Veerle Verfaille, een onderneemster zoals er niet veel rondlopen. De omgang met haar poetsdames is mooi om zien. Talent ontdekken en begeleiden zit in het DNA van het Harelbeekse Entrio. Met haar Ducati nam ze een reeks van haar motovrienden mee op sleeptouw.

Davy Demuynck, CEO van het Waregemse bedrijf ION, is als projectontwikkelaar uitgegroeid tot een vaste waarde. Hij werd net geen wielerprof maar neemt tv-maker Bruno Lambert mee naar onder meer de Patersberg voor een flinke fietsrit.

Unieke ondernemers

Carl Sabbe is geen man van grote woorden maar zijn Kortrijks bedrijf Savaco blijft maar groeien. Digitale transformatie met impact is hun baseline. Carl is een echte familieman en een fervent zeiler. In de reportage wordt met Sabbe getoond aan het roer van zijn zeilboot tijdens een tochtje op de Noordzee.

Thierry Dehaeck (destijds gekend als eigenaar van het Ieperse familiebedrijf Pidy) is op vandaag vooral bezig met het herstel en onderhoud van unieke oldtimers. Het bedrijf Cady Cars is uniek in zijn soort en een unicum in België. Daarnaast heeft hij een collectie tot de verbeelding sprekende oldtimers staan. In een ritje met een Bentley spreekt Dehaeck honderduit over zijn grote passie voor oldtimers.

Chris Slabbinck tot slot staat aan het roer van familiebedrijf Gravalart uit Zedelgem. Het bedrijf creëert buitenruimtes met een uniek aanbod producten. Als het weer en zijn agenda het toelaten hangt hij in de lucht met zijn paramotor.