hoi@aarongodderis.com hoi@aarongodderis.com

Xavier Dekeyster (DX-Solutions) primus voor welzijn op het werk

KORTRIJK - Drie bedrijven of instellingen werden zopas in de bloemetjes gezet omwille van hun grote en voorbeeldige inspanningen om het welzijn op het werk te bevorderen. Beaulieu kreeg de derde nominatie, de gemeente Zwevegem ging met zilver lopen en Xavier Dekeyster (van het Harelbeekse IT-consultancybedrijf D-Solutions) ging met de nummer één plaats aan de haal. Dekeyster trok tijdens corona elke dag met een andere medewerker op stap in een natuurreservaat voor een goede babbel en een portie gezond.      

Het is Logo Leieland die de zogenaamde TeleWel Awards uitreikt aan bedrijven of organisaties die inzetten op het welbevinden van hun medewerkers te belonen. De winnaars deden beroep op het TeleWel aanbod van Logo Leieland en werkten de afgelopen maanden heel wat acties, in het kader van een gezondheidsbeleid, uit die hun medewerkers aanmoedigen om een gezondere en actievere levensstijl aan te nemen. Denk hierbij aan stappenchallenges of workshops om veerkracht te versterken.

Volgens Jeremie Vaneeckhout, voorzitter van de vzw Logo Leieland, is werk is een belangrijk levensdomein binnen het preventiebeleid. "Met Logo Leieland willen we werknemers aanzetten om voor de gezonde optie te kiezen en willen we met het project TeleWel en TopeFit meewerken aan gezonde bedrijven. De TeleWel Awards zijn alvast een motivatie om hier duurzaam op in te zetten.”

Voor elk wat wils

12 organisatie deden een gooi naar de TeleWel Award. Er werd een top 3 weerhouden door een vakkundige jury. Het Harelbeekse IT-consultancybedrijf DX-Solutions kwam na een stemming van 75 aanwezigen als winnaar uit de bus. Zo lanceerde de dynamische CEO Xavier Dekeyster in barre coronatijden de 'Oe ist? wandelingen' waar hij tijd maakte om elke dag met een andere medewerker op stap te gaan in een nabijgelegen natuurreservaat voor een portie gezonde lucht en een goede babbel.

Ook bij Gemeentebestuur Zwevegem leeft het welzijnsprogramma. Zwevegem diende een dossier in dat sterk werd gedragen door hun medewerkers en directie. Zo kroop algemeen directeur Jan Vanlangenhove in een wortelpak om het programma rond gezonde voeding op een ludieke manier kenbaar te maken in de organisatie. Het uitgebreide aanbod aan welzijnsinitiatieven resulteerde in een verdiende tweede plaats.

Ten slotte gingen ook Beaulieu International Group (B.I.G.) uit Waregem met een award naar huis. B.I.G. is een wereldleider vloerbekledings- en materiaaloplossingen voor verschillende toepassingen. Dankzij de aanwerving van een medewerker die het welzijnsbeleid vorm zal geven is er blijvend aandacht voor de mentale, fysieke en sociale gezondheid.