Dekeyster walking

Xavier Dekeyster promoot HR-beleid via ‘Oe ist wandelingen’

HARELBEKE - In deze bizarre tijden bedenken ook ondernemers van alles en nog wat om niet vervreemd te geraken van hun belangrijkste kapitaal: de medewerkers. De dynamische Xavier Dekeyster van het Harelbeekse DX-Solutions heeft er alvast iets op gevonden: hij gaat elke dag met een andere medewerker op stap in een nabijgelegen natuurreservaat voor een portie gezonde lucht en een goede babbel.     

Dat het vreemde tijden zijn, daar is iedereen het over eens. "Het op afstand werken is voor ons als IT-speler niet nieuw en dat lukt ons meestal wel aardig", vertelt Xavier Dekeyster. "Toch merken we dat de koffiepauze momenten die we hebben door op kantoor te werken, meer waarde hebben dan wat simpele chit-chat. Wij zijn tenslotte sociale wezens en hebben vaak nood aan wat chit-chat of persoonlijkere gesprekken."

Xavier Dekeyster dacht er over na en bedacht een alternatief. Hij besliste om voortaan “Oe ist wandelingen” te starten. Een wandeling in het mooie en nabij gelegen natuurreservaat De Gavers (Harelbeke), voor een rondje van 5 kilometer of een dik uur stappen. "Zo kan ik met iedereen eens individueel én op een veilige manier in gesprek gaan", aldus Dekeyster. "Ik ben al vele jaren geïntrigeerd door wandelmeetings en dit lijkt mij een goede gelegenheid om de menselijke contacten te combineren met deze vorm van meeting/gesprek. In de komende twee maanden wil ik met iedereen aan boord eens gaan wandelen. Bij voorkeur vroeg in de morgen want dan heb je nog de rest van de dag."

DX-Solutions is een specialist in digitale transformatie om bedrijven sneller en efficiënter te helpen werken. Het bedrijf onderscheidt zich door de ‘think, build and maintain-methode’ toe te passen. Deze methode werpt zijn vruchten af door de strategische bedrijfsdoelstellingen te combineren met  technologische mogelijkheden. Dit resulteert in bedrijfsspecifieke oplossingen of op maat gemaakte software, waardoor klanten in hun kosten kunnen besparen,  de  workload zien afnemen, tijd besparen of andere voordelen.