Vanhalst pascal Maltech foto

Zwitsers bedrijf Maltech meldt de blijde intrede van Pascal Vanhalst

WAREGEM - Vanhalst en hoogwerkers: het is een vertrouwde combinatie. De West-Vlaamse investeerder Pascal Vanhalst heeft zopas zijn oog en zijn geld laten vallen op het Zwitserse bedrijf Maltech, in het Alpenland absolute marktleider in het aanbieden van hoogwerkers. Maltech heeft zijn thuisbasis in Zürich en is volgens de laatst beschikbare cijfers goed voor een omzet van 31 miljoen euro en 130 medewerkers.   

Het is het Zwitserse blad Vertikal.Net dat het nieuws meldt. Op een persmoment nam de doorgaans discrete Pascal Vanhalst ook zelf het woord. "Ik ben uitermate tevreden dat ik de krachten kan bundelen met Maltech in de bijzondere markt die Zwitserland is", zei Vanhalst aan Verikal.Net. "We zullen Maltech nieuwe opportuniteiten kunnen aanbieden dankzij ons eigen internationaal netwerk. Ik kijk er naar uit om met elkeen hier aan boord te kunnen samenwerken."

Eric Hunziker, de chairman van Maltech, voegde er in hetzelfde Zwitserse nieuwsblad aan toe: "Mijn broer en ikzelf kennen Pascal al geruime tijd en hebben diep respect voor zijn levenswerk. We zijn ervan overtuigd dat ons bedrijf met Pascal Vanhalst in goede handen zit. Het is een verzekering voor de toekomst."

Terug thuis komen

Maltech werd door de familie Hunziker opgericht in 1966. In 2006 werd het steeds groter worden bedrijf omgedoopt tot Maltech, een specialist in de verhuur van hoogwerkers. In 2012 werd het bedrijf onderdeel van TVH. Na de splitsing van TVH in 2021 nam  Pascal Vanhalst de verhuuractiviteiten van hoogwerkers voor zijn rekening nam en bracht die onder in zijn bedrijf Mateco, goed voor 750 miljoen euro aan inkomsten. Het is via Mateco dat Maltech wordt overgenomen. De Zwitserse pers bestempelt de deal die de broers Hunziker nu tekenden dan ook als een terug thuis komen. In veilige West-Vlaamse handen zeg maar.

foto: Eric Hunziker, Pascal Vanhalst en Marc Hunziker (foto Maltech/Vertikal/Net)