smaakvol

Swave en Unigift lanceren ‘Smaakvol Gebaar’

De feestdagen komen eraan. Dit jaar zullen we Kerst en Nieuw echter op een andere manier beleven. Families blijven tijdens de feesten noodgedwongen ver van elkaar weg en de horeca blijft nog steeds gesloten. Deze week lanceerde de Kortrijkse start-up Swave in samenwerking met het Gentse Unigift de kerstboodschap “Geef een Smaakvol Gebaar”. Met dit te smaken initiatief willen ze de lokale horeca een duwtje in de rug geven en mensen de kans geven hun naasten een cadeaubon te schenken voor een lekker etentje of een gezellige avond op café in 2021.

Heel wat bekende Vlamingen waaronder Véronique De Cock, Jo De Poorter en Hanne Troonbeeckx, maar ook politici Hilde Crevits, Bart De Wever en Bart Somers scharen zich achter de solidariteitsactie. Ze namen een speciale videoboodschap op om alvast hun favoriete horeca-uitbaters een hart onder de riem te steken.

Via smaakvolgebaar.be kan je een cadeaubon kopen bij lokale horeca-uitbaters die je een warm hart toedraagt. Die drop je dan in de brievenbus van familieleden en kennissen met wie je dit jaar niet kan tafelen of die het in deze periode moeilijk hebben. Of je legt die gewoon thuis onder de kerstboom. Een verrassing die hoe dan ook gesmaakt wordt. Er zijn al Smaakvol Gebaar-cadeaubonnen te koop voor 316 horecazaken. Onder andere Véronique De Cock, Louis Talpe, Hanne Troonbeeckx en ministers Hilde Crevits en Jan Jambon kochten al een Smaakvol Gebaar-cadeaubon bij hun favoriete restaurant of café.

“Dat 2020 een jaar wordt om nooit te vergeten, staat buiten kijf. Maar bijzondere tijden vragen om bijzondere (cadeau)oplossingen. We wilden iets doen voor de horeca-uitbaters, wiens deuren dit jaar alles samen al 4 maanden gesloten waren, en voor de vele mensen die het moeilijk hebben, vooral alleenstaanden. Daarom slaan we de handen in elkaar met Unigift en lanceren we vandaag Smaakvol Gebaar. Via de website steun je jouw favoriete horeca-uitbater én schenk je je naasten een leuk vooruitzicht voor het nieuwe jaar. Zo wordt de koudste periode van het jaar meteen een pak warmer”, aldus Jencey Provoost, CEO van Swave en initiatiefnemer van Smaakvol Gebaar.

Meteen op de rekening

Bij Unigift, Vlaams marktleider op vlak van cadeaubonnen, sprongen ze graag mee op de kar om te helpen. “De sluiting van de horeca vormt voor veel ondernemers een serieuze opdoffer”, vertelt CEO Yordy Eelen. “Door hen een gratis platform te bieden, kunnen hun klanten nu gemakkelijk een cadeaubon kopen voor hun zaak. We hopen dat we de mensen en de horeca-uitbaters hiermee een positief perspectief kunnen bieden. Het cadeau draait om een leuke, sociale beleving in 2021. Bovendien ontvangen horeca-uitbaters het geld meteen op hun rekening, waardoor ze de crisis beter kunnen doorstaan.”

https://www.youtube.com/watch?v=83K60DmLB9Y&feature=emb_logo

Mooi vooruitzicht

Meer dan 300 Vlaamse horeca-uitbaters zijn al ingeschreven. Dit toont nogmaals aan dat een hartverwarmende actie als Smaakvol Gebaar enorm ‘gesmaakt’ wordt en broodnodig is om zowel je naasten als de horeca-uitbaters moed in te spreken. “Andere sectoren mogen we natuurlijk ook niet vergeten”, vult Jencey Provoost aan. “Daarom hopen we vooral dat mensen de Smaakvol Gebaar-bon als een extra cadeautje zien. Iedereen kent wel een horeca-uitbater voor wie het harde tijden zijn. Iedereen kent wel een alleenstaande die het nu moeilijk heeft of heeft familieleden met wie ze dit jaar niet kunnen tafelen. Een Smaakvol Gebaar-bon biedt hen allen een mooi vooruitzicht.”

130.000 mensen en horecabazen steunen

Jencey sluit af met een warme oproep: “Als 1 op de 100 Vlamingen een Smaakvol Gebaar geeft, toont Vlaanderen tijdens deze kerstperiode aan maar liefst 130.000 mensen én horecabazen zijn solidariteit. We kijken ernaar uit om al die warme en vooral smaakvolle gebaren te verspreiden over heel Vlaanderen.”

Op www.smaakvolgebaar.be staan alle deelnemende horeca-uitbaters gebundeld. Je kan al een Smaakvol Gebaar geven vanaf €20. Zo biedt het initiatief zoveel mogelijk mensen de kans om hun solidariteit te tonen. Wie een horeca-uitbater wil steunen die de Smaakvol Gebaar-actie nog niet kent, kan hem of haar verwijzen naar de website waarop ze zich alsnog kunnen registreren.