Koen Evers

“Droom die werkelijkheid wordt”

Befrako, het Zonhovense familiebedrijf dat naaimachines van merken als Singer, Pfaff en Husqvarna Viking verdeelt, heeft een exclusiviteitscontract getekend om deze merken ook in Nederland in de markt te zetten. "Dat wij de hele Benelux mogen bedienen, is een droom die werkelijkheid wordt", reageert zaakvoerder Koen Evers.

Het Limburgse familiebedrijf Befrako werd in 1998 opgericht door de 3 broers Evers (BErt FRAnk KOen). Ze werden toen meteen de exclusieve distributeur van het merk Singer in België. Sindsdien vertienvoudigde Befrako de verkoop van Singer in ons land. Vier jaar geleden werden ook de merken Pfaff en Husqvarna Viking aan het gamma toegevoegd, met een vervijfvoudiging van de omzet tot gevolg.

Die uitstekende cijfers is het management van de naaimachine-producenten niet ontgaan. Ze kennen nu ook het exclusieve contract voor de verdeling van de merken in Nederland, toe aan Befrako. "Dit is een droom die werkelijkheid wordt," zegt Koen Evers. "De bekroning op het harde werk van onze hele team, en dit zowel op vlak van verkoop, als magazijnbeheer, leveringen en onderhoud. Er komen in eerste instantie 200 grote klanten bij. Zij zullen bediend worden vanuit ons filiaal in Amersfoort. De Belgische markt blijven we vanuit Zonhoven aansturen. Het wordt dus 'volle gas' in 2021!"