arcomet

Arcomet wordt zusje van Jimmy Choo

Uperia, het internationale fusiebedrijf tussen Arcomet (Beringen) en het Franse Matebat, wordt verkocht aan het Angelsaksische investeringsfonds TowerBrook. Dat is de aandeelhouder van onder meer modemerk Jimmy Choo, Sabena Technics en snackfabrikant Van Geloven.

De Uperio-groep, een specialist in de verhuur, distributie en diensten van torenkranen, ontstond in 2019 bij de fusie van Arcomet en Matebat. Het bedrijf telde toen 2.200 kranen, 550 medewerkers en een omzet van 180 miljoen euro, verdeeld over 8 landen. De eigenaar van Uperio is de LFPI-groep, verbonden aan de Belgische entiteiten Sofina en Gigarant. Die hebben nu een akkoord bereikt om het bedrijf integraal te verkopen.

Na goedkeuring door de mededingings-autoriteiten, zal de overname door Towerbrook Capital Partners ergens deze zomer geofficialiseerd zijn. Volgens het management zal de nieuwe eigenaar de verdere ontwikkeling van de globale strategie mogelijk maken. "TowerBrook stelt ons in staat nieuwe ambities na te streven", aldus Philippe Cohet van Uperio. "We zullen internationaal kunnen groeien, ook in andere sectoren gerelateerd aan ons basisproduct torenkranen."