Bioville diepenbeek (Foto: Luc Daelemans)

Nieuw thuis voor slimme bedrijven in de maak

Hij ligt er: de eerste steen van een gloednieuw complex dat bedrijven in de gezondheidszorg en biotechnologie moet huisvesten. Het gaat concreet om een nieuwe vleugel van 2.000 m² voor BioVille in Diepenbeek. Het project kost 4,3 miljoen euro en moet in de zomer van volgend jaar klaar zijn.

Vlaams minister van Economie Jo Brouns was naar Diepenbeek afgezakt om in het gezelschap van gedeputeerden Tom Vandeput en Inge Moors, rector Bernard Vanheusden en LRM-baas Tom Vanham het officiële startschot te geven van de bouwwerken (die overigens al goed zijn opgeschoten).

De nieuwe vleugel, de derde al van BioVille, is een uitbreiding van 2000 m², specifiek gericht op scale-ups. "Deze infrastructuur moet de positie van BioVille versterken als koploper in de BioTech, MedTech en Digital Health", aldus minister Brouns. "Het doel is om het ecosysteem verder uit te breiden met zorgorganisaties en bedrijven die er nieuwe toepassingen zullen ontwikkelen voor de gezondheidszorg."

Het gebouw met 3 verdiepingen zal tegen de zomer van 2023 klaar zijn en vergt een totale investering van 4,32 miljoen, bijeengebracht door EFRO, LRM en de provincie Limburg.

“BioVille is nu reeds het economisch kloppend hart van de site, en wil verder uitgroeien tot een dynamisch business district binnen de ruimere context van de Health Campus”, zegt Tom Vanham, algemeen directeur van LRM. “Deze gloednieuwe vleugel past in die ambitie. In de toekomst zullen er nog bijkomende ruimten, laboratoria en andere voorzieningen komen om niet alleen startups en scale-ups, maar ook grotere health- & care-bedrijven naar de site te brengen."

"BioVille bevindt zich op de Health Campus, een grootschalig innovatie- en democentrum voor de zorg van de toekomst. Stapsgewijs realiseren we een sterk ecosysteem met innovatieve onderzoeksprojecten, nieuwe infrastructuur en ruimte voor innovatieve bedrijven. De derde vleugel zorgt alvast voor een bijkomende troef om deze doelstelling te verwezenlijken."