Kwadro Sint-Truiden-168 kopie

Truiens feestgedruis komt aan ramen en deuren uit

Als eerste beleidsdaad mocht de kersverse Truiense burgemeester Hilde Vautmans het lintje doorknippen van de nieuwe Kwadro in Sint-Truiden. Voor zaakvoerder Sigrid Missotten is het een terugkeer naar de roots. "Kwadro is van origine een Limburgs bedrijf. We kunnen hier nog dichterbij onze klanten staan." De verdeler van ramen en deuren kondigde tijdens de openingsplechtigheid tevens een ambitieus duurzaamheidsproject aan. Tegen 2030 Kwadro 100.000 ton CO2 minder uitstoten en 10.000 hectaren natuurgebied vergroend hebben.

Feest in Sint-Truiden, waar officieel de start van de nieuwe Kwadro werd gevierd. De 21ste al voor de keten van zelfstandigen uit de Belisol-groep. Het was Hilde Vautmans, enkele uren voordien aangesteld tot waarnemend burgemeester van de stad, die het lintje mocht doorknippen.

Dat er nog eens een vestiging op Limburgse bodem het levenslicht ziet, brengt goede herinneringen naar de oorsprong van Kwadro naar boven. "We zijn van oorsprong een Limburgs bedrijf, dat doorheen de jaren in heel België actief is geworden”, zegt zaakvoerder Sigrid Missotten. “Met de opening van deze toonzaal gaan we dus terug naar onze roots. Voor vele van onze medewerkers is Haspengouw echt thuiskomen en op deze manier willen we dan ook nog dichter bij onze klanten staan. Klanten- en medewerkerstevredenheid, in combinatie met aandacht voor het leefmilieu, zijn de pijlers waar we ons toekomstgericht gaan op inzetten."

En het leefmilieu, dat is iets waar alle Kwadro-vestigingen op gaan inzetten. Michiel Odeurs, directeur van Kwadro, legt uit. “Als eerste in onze sector willen we op dat vlak onze verantwoordelijkheid opnemen. Tegen 2030 willen we 100.000 ton CO2 minder uitstoten en willen we in totaal 10.000 hectare natuurgebied vergroend hebben."

Meer concreet zullen er door het engagement van Kwadro 68.000 bomen teruggebracht worden naar Tanzania. Een VIP-lounge voor Japanners, bomen voor Tanzania... het zijn échte wereldburgers die Truienaren!