BF at MMV

Duizend Chinezen vieren Black Friday in Limburg

Tientallen bussen met Chinese koopjesjagers hielden vrijdag halt aan Maasmechelen Village op zoek naar extra Black Friday-kortingen. Ze waren er niet alleen.

"Met meer dan 10.000 bezoekers op een weekdag, was het een echte topdag voor ons", zegt directeur David Winkels. "Voor diverse winkels was het zelfs de beste dag ooit. Black Friday is een blijver. Meer nog: wij en vele andere retailers verlengen de actievoorwaarden enkele dagen."

Black Friday mag dan wel controversieel zijn, voor vele handelaars is de koopdag uitgegroeid tot een forse cash-koe. In winkels als Mediamarkt en Essec was het superdruk en ook online viel de vraag nauwelijks bij te houden.

Zo ook in Maasmechelen Village. "We hebben al meegedaan in 2015 en horen dus bij de 'early adopters' van het concept", zegt dorpsdirecteur David Winkels. "Momenteel doet bijna de hele retail mee, met veel succes. Black Friday heeft een vaste plaats op de kalender verworven. Steeds meer handelaars breiden de actie trouwens uit. Wij ook, want de voorwaarden gelden nog tot en met maandag. Zo ziet de periode voor de solden er niet zwart maar rooskleurig uit..."