hal plot

En plots is het Plot helemaal klaar…

Amper 11 maanden nadat de eerste kolom werd gezet, is in Genk het gloednieuwe oefencentrum voor brandweer, politie en andere veiligheidsdiensten officieel geopend. Het project, uitgevoerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels, heeft 1,6 miljoen euro gekost.

Het is aan de Zwartegoudlaan in Zwartberg dat de multifunctionele oefenhal van het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) de deuren heeft geopend. Diverse hoogwaardigheidsbekleders woonden de officiële inhuldigingsplechtigheid bij. Voortaan zullen er verschillende vormen van veiligheidsonderwijs en -training plaatsvinden in het nieuwe centrum. Ongeveer 4.325 leden van de politie, brandweer en ambulanciers zullen er nagenoeg allemaal worden opgeleid en bijgeschoold.

De architectuur is van de hand van A-tract Architecture in Hasselt, terwijl Mathieu Gijbels werd aangesteld als algemeen aannemer. Het gebouw sluit esthetisch mooi aan bij het mijnverleden van de site. Bovendien heeft het een duurzaam karakter, gezien het met een beperkte ecologische voetafdruk werd gebouwd. Voor de partners is het een referentieproject om te tonen dat ze klaar zijn om het principe van circulair bouwen op grote schaal te gaan toepassen.