Nieuws Antwerpen Aleris Aluminium zoekt arbeiders en bedienden

Aleris Aluminium zoekt arbeiders en bedienden

Aleris Aluminium zoekt arbeiders en bedienden

alerisAleris Aluminium in Duffel zoekt nog 12 arbeiders en 12 bedienden. Het bedrijf draait de laatste jaren uitstekend. Ook verleden jaar is er in volle crisistijd weer tussen de 10 en de 20 miljoen euro winst gemaakt. “Wij zoeken in feite permanent nieuwe mensen”, zegt personeelsdirecteur Bart Buyst.

Aleris Aluminium heeft bewogen jaren achter de rug. Nogal wat mensen herinneren zich de pijnlijke herstructurering warbij in 2009 zo’n 500 personeelsleden dienden af te vloeien. Sindsdien draait het bedrijf weer op volle toeren. Er werd voor zowat 200 miljoen euro geïnvesteerd. De opstart van de nieuwe brede koudwalserij was daarbij de kers op de taart. In Duffel kan voortaan nog nauwkeuriger en nog vlakker gewerkt worden. Dikke platen worden in de nieuwe walserij omgevormd tot vlakke platen, profielen en folies.

“Wij kregen binnen de Amerikaanse groep het vertrouwen”, zegt Bart Buyst. “In die mate dat wij de fabriek konden uitbouwen tot een zowat uniek innovatiecentrum. Wij werken vandaag voor langetermijnprojecten. Met Audi tekenen we nu al de modellen voor het jaar 2020 uit. De inbreng van aluminium is in die mate bepalend omdat aluminium veel lichter is en de auto op die manier ook minder CO2 gaat uitstoten. Wij hebben ook projecten lopen met Daimler-Benz en BMW.”

Die langetermijnengagementen maken ook ruimte voor bijkomende jobs. Duffel wil vandaag nog 12 bijkomende arbeiders en 12 bedienden aanwerven. Bart Buyst moet echter vaststellen dat de personeelsmarkt vandaag zeer moeilijk ligt. Nieuwe mensen aanwerven is vadnaag daarom een permanente job. Vooral ook omdat de jobinhoud bv. voor arbeiders minder handenarbeid inhoudt maar wel meer procescontrole, dataverwerking en planning. “De selectieprocedures worden in dit opzicht ook iets moeilijker. We moeten echt wel nagaan of de individuele mensen geschikt zijn voor de job. Finaal sneuvelt zeker de helft. Maar we hopen toch altijd de meest interessante kandidaten binnen te kunnen halen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer