Nieuws Antwerpen GeoSea, Cmosis en Tormans Vlaamse Trends Gazellen

GeoSea, Cmosis en Tormans Vlaamse Trends Gazellen

GeoSea, Cmosis en Tormans Vlaamse Trends Gazellen

gazelDe Antwerpse bedrijven Tormans, Cmosis en GeoSea zijn uitgeroepen tot de Vlaamse Trends Gazellen van het jaar 2015. De drie Antwerpse ondernemingen overklassen daarmee alle concurrenten uit de vijf andere regio’s.

Het financieel-economisch tijdschrift Trends screent elk jaar de concurrentiële groei van ondernemingen in alle Vlaamse provincies. Daarmee wordt de dynamiek van een regio onderzocht.

Tormans, Cmosis en GeoSea waren in hun respectievelijke categoriën eerder al als groeibedrijven uitgeroepen tot Gazellen van de provincie Antwerpen. Opmerkelijk is dan wel dat diezelfde drie Antwerpse bedrijven ook in de nationale (Vlaamse) vergelijkingstest met kop en schouder uitstaken boven de andere kandidaten.

In de categorie grote bedrijven werd GeoSea uit Zwijndrecht bekroond. GeoSea bouwt complexe offshore waterbouwprojecten en groeide in de afgelopen jaren biezonder snel door. Met GeoSea kon de groep DEME doordringen op nieuwe markten en op die manier ook andere klanten winnen. De bouw van de Thorntonbank in de Noordzee voor de installatie van een windmolenpark was zoveel als de opstart van de nieuwe eenheid. In tien jaar tijd groeide GeoSea uit van een bedrijf met hooguit vier mensen op de payroll tot…. nu 350. Het bedrijf van Luc Vandenbulcke onderkent overigens nog onbeperkte groeimogelijkheden.

Cmosis uit Berchem werd bekroond in de categorie middelgrote bedrijven. De producent van beeldsensoren voor industriële, wetenschappelijke en industriële toepassingen realiseerde eveneens een onvoorstelbare groei. Cmosis werd onlangs overgenomen door de Amerikaanse investeringsgroep TA Associates. Binnen die groep kan het bedrijf van ceo Luc De Mey zijn eigen groei-aspiraties onverminderd verder uittekenen.

Tormans
uit Geel haalde de top in de categorie kleine ondernemingen. Tormans is gespecialiseerd in de detachering van ingenieurs en technische profielen bij grote ondernemingen. Ook Tormans kende de afgelopen jaren een opvallende groeidynamiek.

Trends selecteert zijn Gezellen uit de bekende Trends Top 100.000 en rangschikt de ondernemingen per provincie volgens omzetgroei, personeelsbestand en kasstroom. Het gaat dan om West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Limburg, Antwerpen en Brussel. De cijfers worden vergeleken over een periode van vijf jaar. 2013 wordt in dit opzicht bekeken in functie van 2009. Er zijn wél vijf minimumvoorwaarden: het bedrijf moet minstens vijf jaar oud zijn en in 2013 zeker 20 personeelsleden op de payroll hebben.De groei van de omzet, het personeelsbestand en de kasstroom worden zowel in absolute als in procentuele cijfers bekeken. De zes scores worden opgeteld. Hoe kleiner de totaalscore, hoe hoger de eindrangschikking.

De selectie van de Gazellen gebeurt voor de vijf Vlaamse provincies en Brussel. Na de publicatie van alle provinciale resultaten worden alle cijfers nogmaals bijeengegooid om tot een Vlaamse winnaar te komen. In totaal waren 60 ondernemingen genomineerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio