Nieuws Kingslize Pizza test herbruikbare pizzadoos uit

Kingslize Pizza test herbruikbare pizzadoos uit

Kingslize herbruikbare doos Foto's: Kingslize, Dirk Vertommen

Kingslize Pizza test herbruikbare pizzadoos uit

Kingslize Pizza, met vestigingen in Oost-Vlaanderen, Mechelen en Antwerpen, gaat voor een casestudy samenwerken met maatwerkbedrijf Mivas en Avamoplast, leverancier van 100% recycleerbare verpakkingen. Dat kondigt de Mechelse ondernemer Omar Aberkane aan op Linked-In.

De samenwerking kadert in het project Green Deal Anders Verpakt dat in 2022 van start ging. Meer dan tachtig bedrijven, organisaties en overheden tekenden een overeenkomst met als doel om op drie jaar tijd de hoeveelheid verpakkingen voor eenmalig gebruik te reduceren.

LEES OOK. Kingslize Pizza pakt uit met dansende pizza

Negentig projecten werden ingediend om dat doel te bereiken. Zo ook Kingslize Pizza die een testcase uitvoert voor een herbruikbare pizzadoos.

“Met de expertise van Mivas en Avamoplast zijn we ervan overtuigd dat we een succesvolle oplossing zullen ontwikkelen”, zegt Aberkane. “We zijn dan ook verheugd dat ons project geselecteerd is voor financiële ondersteuning door de Stuurgroep van de Green Deal Anders Verpakt.”

LEES OOK. Kingslize Pizza geeft gul aan minderbedeelden

 

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.