Nieuws Antwerpen Nieuwe topman voor Hansen Industrial Transmissions

Nieuwe topman voor Hansen Industrial Transmissions

Nieuwe topman voor Hansen Industrial Transmissions

shaunDe Brit Shaun Dean is benoemd tot de nieuwe CEO van Hansen Industrial Transmissions in Edegem. Hij volgt daarbij Eric Vuurstaek op die het bedrijf verlaten heeft. Hansen Industrial Transmissions is een producent van industriële tandwielkasten. Het bedrijf werd enkele jaren geleden overgenomen door de Japanse groep Sumitomo.

Dit zijn woelige jaren voor de voormalige groep Hansen Transmissions. De groep werd enkele jaren geleden opgesplitst in Hansen Industrial Transmissions onder Sumitomo terwijl Hansen Tranmissions als producent van tandwielkasten voor windturbines verkocht werd aan de Duitse groep ZF. ZF runt nog vestigingen in Kontich en Lommel.

Hansen Industrial Tranmissions heeft ondertussen al verscheidene herstructureringsgolven achter de rug. Daarbij werden zo’n 200 jobs geschrapt. Met het plots opstappen van Eric Vuurstaek en het aantreden van de Brit Shaun Dean diende het bedrijf opnieuw flink wat emoties te verwerken.

Shaun Dean blijft tevens CEO van HIT’s “zuster”-bedrijf Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Germany GmbH (motorreductoren) met hoofdhuis in Duitsland. De nieuwe CEO beschikt over een rijke ervaring opgedaan gedurende zijn carrière als topmanager binnen de Sumitomo Heavy Industries groep en is een expert in het combineren van de Japanse en Europese manier van zaken doen en op het vlak van cultuur.

Shaun Dean (49) woont inmiddels in Antwerpen en verklaarde: “ Ik ben verheugd om HIT verder te begeleiden bij de voortgaande integratie in de Sumitomo-organisatie en ik kijk erg uit naar de samenwerking met de mensen van dit bedrijf. We zullen nauwer moeten samenwerken met de andere bedrijven binnen de groep en gebruik maken van de synergieën om ons productaanbod te optimaliseren en zowel de technische als economische uitdagingen binnen de EMEA markt aan te gaan en onze positie binnen deze markt te verstevigen. De globale strategieën worden afgestemd in het Japanse hoofdkwartier en we werken aan een volgende reeks van productinnovaties. De Europese markt speelt tevens een grote rol in de globale strategie. Onze klanten zijn actief in diverse industrieën en bieden ons belangrijke
informatie die we moeten implementeren in onze productontwikkeling en service-activiteiten.”

Wat Erik Vuurstaek in de komende weken gaat beginnen is nog niet duidelijk. Hij neemt eerst zoals het heet “een sabbatjaar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.