Nieuws Antwerpen Oprichter BMW Jorssen onverwachts gestorven na operatie

Oprichter BMW Jorssen onverwachts gestorven na operatie

Willy Jorssen opening Aartselaar 2007 Willy Jorssen tijdens de opening in Aartselaar 2007.

Oprichter BMW Jorssen onverwachts gestorven na operatie

MERKSEM, AARTSELAAR – Willy Jorssen (88) is onverwachts overleden. In 1961 begon hij in Antwerpen met de verdeling van BMW. De verkoop van enkele Isetta’s en BMW’s 700 groeide uit tot een familiebedrijf met 400 werknemers.

De oprichter van BMW Jorssen moest een operatie ondergaan via zijn lies, maar dat werd hem fataal. Een onverwacht overlijden, want iedereen ging ervanuit dat Willy ook deze klus wel zou klaren. Zijn plotse dood was niet alleen voor zijn familie, maar ook voor het personeel van het bedrijf en de vele klanten die hem nog kenden een schok.

Geen verkoopspraatjes

In 1992 had de toen 58-jarige Willy het bedrijf overgedragen aan zijn schoonzoon Jan Adriaenssens, maar Willy ging nog regelmatig op bezoek en volgde alle ontwikkelingen van Jorssen op de voet. “Hij was gek van BMW’s en kende auto’s van binnen en vanbuiten”, haalt schoonzoon Adriaenssens herinneringen op.

“Verkoopspraatjes had hij niet nodig. Met kwinkslagen en gevoel voor humor slaagde Willt er altijd in om de harten van de mensen voor zich te winnen. Het was een man die wist van aanpakken.”

 

Jorssen in 1962 in Wilrijk
Willy begon in 1962 met een kleine garage in de Jules Moretuslei in Wilrijk.

Groeiend bedrijf

Jorssen begon als een kleine garage in Wilrijk en deed al snel goede zaken. Willy nam enkele mecaniciens en verkopers aan en de kleine garage werd al snel te klein voor het groeiende bedrijf.

In 2007 opende BMW een nieuwe garage in Aartselaar en vandaag zit het bedrijf zowel in het noorden als in het zuiden van de provincie.

LEES OOK. BMW-dealer Jorssen organiseert ‘Antwerps autosalon’ met streekproducten

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.